Pågangen av publikum var så stor at løpet ble utsatt i over en time.

– Det meldes at det er bilkø helt ned til Olsborg, kunne speaker Per Christian Håveødegård melde over høyttaleranlegget.

Ni timers kjøring

Etter ni timers kjøring var bare tre av de fire rundene i bakkeløpet i Målselv Fjellandsby unnagjort. Den første store forsinkelsen kom da Magne Gjervan trille rundt i lufta med sin Ford Escort, og da man tidlig i fjerde omgang fikk nok en en utforkjøring som medførte forsinkelser, valgte juryen til slutt å avlyse fjerde omgang. Da var det gått ni timer siden løpet skulle starte. Også starten på løpet ble utsatt nesten en time, fordi pågangen med biler opp til fjellandsbyen var så stor.

– Klart jeg er fornøyd med å vinne det første store bakkeløpet her i Målselv Fjellandsby, sa Solberg da seieren var et faktum. Om avlysningen av den fjerde omgangen sa han at det er en sak for juryen, og ikke opp til ham å mene så mye om. Men om sjikanesystemet var han klar i sin sak - dette bør arrangøren fjerne, og finne andre måter å beholde sikkerheten som ikke belaster deltakerne med tidstap på denne måten.

– Riktig å stoppe

Løpsleder Kai Viggo Brateng sa at det var hensynet til sjåførenes sikkerhet som gjorde at juryen valgt å avlyse siste omgang.

– Løpet var allerede sterkt forsinket, og vi fikk rapporter nedenfra i løypa om at flere av publikum hadde begynte å forlate og dermed brukte veibanen. Da var det riktig å stoppe løpet og la de tre omgangene alle være tellende, sier Brateng.

Ut: Rognkjeksen settes ut i merdene når den er mellom 15 og 55 gram. Der spiser den lus frem til den nærmer seg 300 gram. Etter dette tas den ut og blir til mat, rognfisk eller stamfisk.