Ferske tall fra Brønnøysundregistrene viser at bedriften solgte laks for 480 millioner kroner i fjor. Det ga et overskudd på over 235 millioner kroner, nærmere 200 millioner kroner mer enn i 2015. Daglig leder Odd Bekkeli er godt fornøyd med tallene.

Stor etterspørsel

– Hovedforklaringen på god fortjeneste i norsk laks er høye priser på laks gjennom hele fjoråret. Slik har det vært i 2017 også. Jeg vil også si at drifta i selskapet går veldig godt. Men samtidig stiger kostnadssiden hele tiden. Det betyr at vi mer sårbare om prisene skulle gå ned. Det tyder ikke på at det skjer nå, men det ville være rart om det ikke skjer på et tidspunkt. I dag klarer vi ikke å produsere det verden etterspør av laks. Vi har hele tiden vært i spotmarkedet der vi er avhengig av tilbud og etterspørsel, sier Bekkeli.

Han forteller at mesteparten av laksen fra Salaks AS havner i EU, men en god del går også til Asia.

Investerer stort

Bekkeli står overfor store investeringer som det nye smoltanlegget på Salangsverket. I tillegg kan bli investert over en halv milliard kroner på et helt nytt konsept, «FjordMax», en semilukket integrert oppdrettsplattform som Folkebladet omtalte fredag.

– Vi investerer og kjører penger inn i selskapet. Vi hadde neppe turt å gjøre dette uten at vi var trygge på den plattformen vi har. Jeg tror at norsk laks skal ha æra for at når de tjener penger er de også villige til å satse og bygge samfunn. Nå er det veldig stor grad av samfunnsoppbygging rundt næringa. Jeg har også stor tro på at lokalt eierskap er bra i denne forbindelse, sier han.

Om Salaks AS

Salaks Holding AS er morselskapet til Salaks AS, Salangfisk AS og Brønnbåt Nord AS. Disse selskapene utgjør til sammen hele verdikjeden for oppdrett av laks, fra rogn til pakket i kasser. Salaks AS har i dag seks matfiskkonsesjoner, og er tildelt en grønn konsesjon. Selskapet har seks lokaliteter for produksjon av matfisk, lokalisert i Salangen, Lavangen, Harstad og Dyrøy kommune. Salaks AS har også eget slakteri i Rotvika i Salangen kommune, og holder for tiden på å ferdigstille sitt nye smoltanlegg med tilslutning postsmoltanlegg. Selskapet har i dag cirka 85 ansatte, og en samlet produksjon som utgjør nær 9000 laks tonn per år.

FORNØYD: Fra venstre: Ken Rune Bekkeli, Odd Bekkeli og Tore Ratkje. Foto: Morten Dokka Foto: Morten Dokka