Etter 1-3 tap hjemme for KFUM Oslo på lørdag, FILs åttende strake tap, vurderer «Bummen» en stilendring for å snu den dårlige trenden. Tidligere har han snakket om justeringer og endringer, og nå forteller han at en endring i spillestil kan bli aktuelt. Men da må han få inn mer fysikk i laget.

– Det er små justeringer, men først og fremst er det intensiteten i det vi gjør som må opp. Vi må se på om vi skal bli mer direkte i stilen vår, men vi har ikke de spillertypene til å slå langt og til å duellere. Vi har ikke nok spillere til å gjøre det per nå. Så får vi se om vi kan få inn noe fysikk som gjør at vi kan spille den type fotball. For nå trenger vi et moment-skifte nå. Vi må gjøre et eller annet, forteller han.

Har spillere i kikkerten

«Bummen» vet ikke om han vil få disse spillertypene, men forteller at de har spillere i kikkerten, uten at han vil røpe noen navn.

– Vi har spillere i kikkerten, men med respekt for de spillerne, og for andre klubber, så forblir det bare spekulasjoner frem til noe eventuelt er på plass, sier han.

– Er det spesifikke posisjoner du ønsker å forsterke?

– Nei, det er egentlig typer jeg er ute etter. Skal vi begynne å spille en mer fysisk fotball, så trenger vi mer fysikk enn det vi nå har, for det er meningsløst å begynne å spille fysisk fotball med det vi har nå.

Enkle baklengs

Gjestene fra Oslo tok ledelsen etter 38 minutter, etter at FIL aldri klarte å rydde unna skikkelig etter en corner. 2-0 kom på en kontring etter en FIL-corner. Jonas Simonsen reduserte til 1-2 på straffe, men like etterpå fikk også gjestene straffe. Fra krittmerket fastsatte de resultatet til 1-3.

– Det første målet kommer etter at vi har klarert ballen dårlig tre, fire, fem ganger. På den sjette gangen, så straffer de oss. Når vi ikke klarer å få ballen vekk fra farlig sone, når vi er alene, da blir det vanskelig. At vi ikke «pælmer» ballen vekk over stadion er for meg uforståelig. Kynismen i å få ballen vekk fra farlig sone, den er totalt borte, sier en oppgitt FIL-trener.

Og kontringen som ga 0-2 var omtrent identisk som den NIL Trysil straffet FIL med på overtid tidligere denne sesongen.

– Så får vi nok en gang mål imot på vår egen corner, og tro meg at vi har sett på dette, jobbet med dette og tatt forhåndsregler. Likevel kontrer lag oss i senk på våre dødballer.

Han erkjente likevel at de tapte for et mye bedre lag, og at denne seieren var lettere å svelge enn mange av de andre tapene de har hatt denne sesongen.

– Som jeg sa til spillerne, når motstandere er bedre enn oss, så aksepterer jeg tapet bedre. Og i dag var de bedre enn oss. Ikke nødvendigvis i sjanser, for der var det vel ganske likt, men vi gir de jo de målene som de får. De var hakket hvassere enn oss kollektivt og individuelt, og fremsto som et bedre fotball-lag enn oss. Det må vi bare erkjenne.

– Må få marginene med oss

Mathias Bendiksen spilte 90 minutter for andre gang denne sesongen. På spørsmål om hvordan de nå skal snu trenden og berge plassen, svarer han slik:

– Vi må jobbe hardt, så må vi få marginene på vår side. Det er der vi har tapt flest kamper, med tap på overtid og tap hvor vi har fortjent bedre. I dag er det ikke slik, men vi må snu marginene vår vei og jobbe steinhardt. Det er noen måneder nå hvor vi må legge ned en enorm innsats, sier han, som på lørdag fikk starte som den dypeste av de tre sentrale på midten.

– Jeg trives bedre der, hvor jeg er den dypeste av de sentrale og kan styre litt. Nå får vi jo ikke sjansen til å ha ballen så mye i dag, men det er der jeg trives best, sier han.

Med syv poeng opp til sikker plass, venter en tøff høst for Bendiksen og FIL.

– Det blir tøft, men vi elsker utfordringer og det blir i alle fall den tøffeste til nå i min fotballkarriere, sier Bendiksen.

FYSIKK: «Bummen» vurderer en mer fysisk spillestil, men han trenger mer fysiske spillere for å kunne gjøre det. Her blir han intervjuet av Nordlys etter kampslutt. Foto: Mathias Brobakk Nordgård