Hver kamp blir en cupfinale for Bjørn "Bummen" Johansen og hans Finnsnes-lag denne høsten. Etter en vårsesong langt under forventningene tok de grønnkledde ferie på jumboplass i 2.divisjon, avdeling 1.

Lørdag starter de opp igjen, med hjemmekamp mot KFUM Oslo.

Se FIL ta imot KFUM her fra kl 16 [Pluss for abonnenter]

– Jeg tenker at det hadde vært djevelsk deilig å få seg en trepoenger nå. Vi må jo tross alt ha en del av de for å berge plassen, sier FIL-trener Bjørn Johansen like etter lagets treningsøkt, fredag.

Formlag

I likhet med Finnsnes har også lørdagens motstander fra hovedstaden slitt denne sesongen. Etter å ha spilt OBOS-liga i fjor, ville nok de fleste sett for seg at laget skulle være høyere på tabellen enn den 9.plassen de ligger på foran lørdagens bortekamp på Finnsnes.

Etter en svært dårlig start, har riktignok KFUM Oslo kommet seg utover i sesongen, og før ferien tok de fire seire og to uavgjorte på de siste seks kampene sine, og er dermed ett av avdelingens største formalg.

– «Kåffa» på sitt beste, er ett av de beste i avdelingen. De har variert, men så var de vel et formlag nå inn mot ferien. Så de lå dårlig an i starten ,men etter hvert har maskineriet deres fått fart. Vi vet at at de på sitt beste er meget bra. De har likevel noen svakheter som vi håper å kunne avsløre, sier "Bummen".

Har trent hardt

FIL-treneren forteller om en god treningsuke inn mot høstsesongens første batalje.

– Det har vært bra. Vi har trent godt siden vi møttes forrige fredag. Vi har fått gjennomkjørt en match mot TUIL, kommet inn i rytmen og vi har trent hardt. Vi vil legge lista enda høyere og kneppe opp noen hakk fra det vi har levert. Vi har vært i nærheten, men ikke nært nok. Med hardt arbeid og justeringer i begge bokser, så kan det hende at marginene i kampene begynner å bikke vår vei igjen, sier han.

I sesongens siste match før ferien, i 2-1 tapet for Brumunddal, gikk FIL bort fra sin vante 3-5-2 formasjon, til å spille i en 4-4-2 formasjon.

– Får vi se dere i 4-4-2 eller 3-5-2 i morgen?

– Det ser du i morgen, det ønsker jeg ikke å gå ut med, sier han hemmelighetsfullt.

– Var godt å få den

Forrige helg møtte de TUIL i en treningskamp og tapte 4-3. Det mot et TUIL-lag som har bitt godt fra seg i OBOS-ligaen denne sesongen.

–  Det var en veldig dårlig førsteomgang, hvor vi fortsatt var på stranda, også en veldig god andreomgang. Det var deilig å få den, for vi har hatt en tøff vår. Så det var deilig å se at, mot et godt TUIL-lag, så ser vi at holder et høyt nivå på vårt beste.

Foran lørdagens oppgjør mangler grønntrøyene tre spillere. Andreas Løvland, Joakim Nilsen og Markus Rolandsen må alle sone karantene mot KFUM Oslo.

Sett bort fra det stiller de fulltallig med alle mann.