[Endelig helg!]

– Har du noen planer for helga?

– Ja, da skal fruen og jeg på Buktafestivalen i Tromsø. Det er mange år siden jeg var på den sist, og det jeg mest er ute etter er å få den spesielle festivalfølelsen og treffe folk.

– Hva var din siste kulturopplevelse?

– En bok av den amerikanske forfatteren Patricia Highsmith som heter «The Price of Salt». En roman som har en forholdsvis lykkelig slutt til henne å være.

– Har du noe stort forbilde?

– Musikeren Tom Waits, som er en mester i å skape en helt spesiell stemning i musikken sin. Jeg driver jo litt på med å skrive låter og dikt selv, uten at noe av det er utgitt.

– Hva liker du best i Midt-Troms?

– Senja, med sin fabelaktige natur og menneskene som bor her. Skal jeg velge et favorittsted må jeg vel si Mefjordvær. Jeg tør ikke annet på grunn av min kone.

– Hva mangler i Midt-Troms?

– Vi mangler sikkert tog, og kanskje ikke minst flere dager med sol og varme i juli. Men vi vet jo hvor vi bor.

– Hva leser du og ser på TV?

– Jeg leser en del aviser på nett, men også papirutgaven av Folkebladet som svigerforeldrene mine holder. Men også en del bøker. På TV går det mye i serier på Netflix. Fruen og jeg ser nå den nye «Twin Peaks»-serien etter først å ha sett de gamle episodene. Det er et veldig spesielt univers å vende tilbake til.

– Hva synes du om Folkebladet?

– Folkebladet er jo vår lokalavis som man må lese hvis man skal få med seg det som skjer. Jeg har ikke noe å utsette på den, men det har jo blitt mindre stoff fra Berg etter at Vidar Bjørkli flyttet fra Senjahopen.

– Hvilket ettermæle ønsker du deg?

– Kanskje en statue av meg i Heggelia, der jeg er født og oppvokst. Spøk til side, at jeg var et bra menneske for mine nærmeste.

– Har du noe drømmereisemål?

– Cuba slik det er nå, før utviklingen forandrer dette landet. Jeg unner meg selv en god sigar i blant, og det har man jo også på Cuba.

– Hva er den perfekte lørdagskvelden for deg?

– Sammen med familie og gode venner eller mutters alene ute der jeg ser på stjernehimmelen.