Torsdag var det drifting på Nord-Norsk Trafikksenter på Aspelund og fredag formiddag befant alle hestekreftene seg på torget midt i Andselv Sentrum.

– Fantastisk

Førere som blant annet Henning Solberg, Kenneth Alm og Steffen Rudsengen var med på å lage show inne på torget, og de røykla og svidde både asfalt og gummi, til stor applaus for et publikum i hopetall.

Målselv-ordfører Nils Ole Foshaug var entusiastisk når Folkebladet pratet med han etter oppvisningskjøringen.

– Mye røyk, mye lyd, og en fantastisk kontroll på de sjåførene som kjører. Det er så vanvittig rått. Det kribler og man får litt gåsehud når de trør gassen i bunnen, og du bare hører brølet. Fantastisk morsomt, sier Foshaug.

Artig for landsdelen

Bakkeløpet arrangeres i år for sjette gang, men aldri før har løpet vært så stort som det er nå, med flere kjente profiler innen motorsport tilstede og på startstreken.

– Det har jo begynt i det små. Det har vært disse motorsport-entusiastene fra Harstad som har holdt på og nå har det blitt stort. Verdenskjørerne vi har her, det er de beste topp-folkene som finnes i verden, og det er klart at det er artig for Nord-Norge, for Midt-Troms og for Målselv.

Som Folkebladet har omtalt tidligere, ønsker Bakkeløpet å vokse enda mer og få EM-status i fremtiden.

Det var stort publikumsmøte både på Aspelund på torsdag, og på Andselv fredag. Nå håper Målselv-ordføreren på publikum i store mengder under selve bakkeløpet også.

– Jeg har vært og sett på det tidligere og i fjor var jeg så heldig at jeg fikk sitte på i bil og kjøre oppover der. Det er fantastisk å se på, det er idrett, det er sekunder og jeg håper at det blir 5000 mennesker der oppe. Det er i alle all verdt å komme dit for alle som bare er litt interessert i bil, mener han.

– Fantastisk med så mye folk

Rallycross-stjernen Henning Solberg, var imponert over hvor mange som har møtt opp de to første dagene av denne motorsport-helga.

– Det må jeg si, at det kommer så mye folk på hvert sted vi har vært, det er helt fantastisk. I morgen når vi skal kjøre bakkeløpet, så håper jeg at alle som er her kommer og enda flere, sier Solberg.

Solberg skal kjøre den tidligere rallycross-føreren Per Eklunds bil under bakkeløpet og fikk prøvd den for første gang i Andselv Sentrum.

– Det er første gangen jeg prøvde den, ja. Den er i orden og kommer til å gå bra oppover bakken, sier han om bilen som bruker litt over to sekunder fra 0 til 100.

Hard konkurranse

Han tror på en hard konkurranse opp bakkene og svingene i fjellandsbyen, lørdag.

– Det blir garantert en hard konkurranse oppover der med (Andreas) Bakkerud, så vi skal ta i alt vi kan, sier Solberg.

– Hvem er favoritten til beste tid opp der?

– Nå er det jo Bakkerud som sier at han skal slå meg, så han får jo prøve, ler han.

Lørdag fra kl. 10:55 kan du se bakkeløpet direkte på Folkebladet-TV