Magic North er ikke noen nybegynner på dette området. De bygget sin første isbar i Svolvær for 14 år siden, og har siden laget slike isbarer i Oslo, Bergen og til og med i Caribien. Til neste år står også Tromsø for tur, der det skal bygges en isbar på Prostneset.

Starter oppbygging i desember

Nå er det altså Målselv som Bodøfirmaet skal besøke med sin iskalde satsing.

– Med unntak av et prosjekt i Håkøybotn i nærheten av Tromsø har alle våre isprosjekter stått seg meget godt opp gjennom årene.

Det sier Hans-Petter Solvei som driver Magic North sammen med Kirsten Holmen. Han viser til isbaren i Svolvær som i følge ham bare har vært stengt i 11 dager siden åpningen i 2002.

– Nå skal vi til Målselv Fjellandsby i høst og blant annet sjekke at grunnforholdene der tomta ligger er gode nok.

Han forteller at den første vinteren vil det sannsynligvis bli et ishotell med rundt 15 rom.

Solvei sier at erfaringen med isbarer så langt er at dette rett og slett må gå seg til, og slik vil det nok også bli med et ishotell i Målselv. Han regner at de par første årene blir en prøvevirksomhet før man pensler seg inn på en mer stabil driftsform.

– I Målselv har vi innlandsklima, med kalde vintre som er viktig for produksjon av snø og is. I Målselv Fjellandsby har man på plass snøkanoner, man har en infrastruktur med overnattingsmuligheter og et anlegg som er godt besøkt.

Solvei sier at Magic North de første vil ha rettet markedsføringen sin mot det kinesiske turistmarkedet.

– Dette blir en stor severdighet

Daglig leder Øystein Johansen i Målselv Fjellandsby sier til Folkebladet at man har store forventninger til det planlagte ishotellet.

– Vi har sett ut et område mellom Målselv Lodge og Rognmobakken.

Han forteller at man lokalt har gjort de forberedelser som er nødvendig, med blant annet søknader til Målselv kommune, og avtale med grunneierne.

Lager drikkeglass av is

– Våre isbarer er blitt svært populære, og vi har årlig rundt hundre tusen besøkende ved de barene vi har laget til nå. Våre gjester som er innom der kan til og med få sin drikke servert i et isglass om de ønsker det.

Solvei sier at han ser for seg at besøkende til ishotellet kan kombinere en overnatting i ishotellet med overnattinger i fjellandsbyen, og at man også vil ta i mot vanlige besøk uten overnatting.

– I tillegg til soverommene vil vi ha et visst innslag av utsmykning i is , og vi skal utvide dette aspektet over tid. Vi har våre egne iskunstnere som har jobbet for oss med dette siden 2002, så dette er folk som kan sine ting, sier Solvvei.

Det er Magic North som har tatt initiativet til å få etablert ishotell i Målselv.

– De laget og bygger opp hotellet hver sesong, og så er avtalen at dette kobles opp mot drifta vår i alpinanlegget. Med andre ord vil det være vi som driver hotellet for dem. Vi lar dem bygge på vår grunn, og så tar vi oss av driften for dem, sier Øystein Johansen.

Hans-Petter Solei sier at begge parter er muntlig enige om å få i gang drifta av ishotellet.

– Både vi og Målselv Fjellandsby er innstilt på at dette skal være oppe og gå så tidlig som mulig, og jeg kan jo ikke se noe i dag som skal forhindre det, sier han.

POPULÆR OGSÅ I BERGEN: Dette er et av motivene man finner i isbaren i Bergen.
iskaldt og maritimt: Nok et motiv fra isbaren i Oslo.