Hans-Ivar Hansen driver Finnsnes Orientalmarked i Fredheimgården sammen med kona Nerilaine Romero Hansen. Det har vært en lang og hard vei for å få butikken til å bli den suksessen den er i dag.

– Jeg vil ikke kalle meg pessimist, men mer realist, så jeg vet ikke om jeg hadde trodd at vi skulle sitte her etter tre år med en fire ganger så stor butikk som vi begynte med. Jeg kjenner på stoltheten av at vi klarte det, sier Hans-Ivar Hansen.

Sped begynnelse

Det hele startet i april 2014 da Telenor la ned kundeserviceavdelingen sin på Finnsnes. Sammen med flere andre stod Hans-Ivar plutselig uten jobb.

– Først handlet det om å finne seg en jobb. Samtidig er jeg så heldig at jeg er gift med en dame fra Filippinene, og vi så at det var et behov på Finnsnes for å ha en butikk med varer fra utlandet, sier Hansen.

Ekteparet hadde begge drømt om å starte opp noe eget, men ingen av dem hadde noen erfaring med butikkdrift. Likevel bestemte de seg for å ta sjansen.

– Vi så ikke for oss at det kom til å bli noen stor butikk og var veldig moderate til å begynne med. Vi åpnet på 49 kvadratmeter der tatovøren er i dag, rett over gangen her, og bestilte to paller med varer. Det var det vi hadde penger til, forteller Hansen.

Søvnløse netter

På tross av de lave forventningene gikk butikken bra og folk strømmet til, var nysgjerrig og handlet. To paller ble fort til fire og etter hvert ble det for lite plass. Bare tre måneder etter åpningen flyttet butikken inn i nye, større lokaler.

Gir kundene æren

26. juli feirer butikken treårsjubileum. I løpet av de tre årene har butikken hatt en økning i antall varelinjer fra fattige 60 asiatiske i 2014, til 3.500 varelinjer fra hele verden i 2017. Mye av æren for suksessen gir Hansen alle de trofaste kundene som ofte er innom og handler.

– Det er egentlig et eventyr den måten vi ble tatt imot på når vi åpnet og hvordan det er nå i dag. Vi skal selvfølgelig klappe oss selv litt på skulderen, men de som skal ha æren for det er de som går innom her hver dag. Det er vi evig takknemlig for, sier han.

God butikk

Finnsnes Orientalmarked har hatt en god økning i både inntekter og resultat siden oppstarten for tre år siden. Overskuddet de får inn går alltid rett tilbake til driften.

Finnsnes Orientalmarked AS

Årsresultat (Tall i 1.000)

Regnskapsår201620152014
Driftsinnt.4.5333.139737
Driftsres.24710666
Res. før skatt1784658
Egenkapital23610266
Gjeld911937446
Slik så det ut i det lille lokalet rett før Finnsnes Orientalmarked åpnet butikken i 2014. Foto: Privat