Tidligere denne måneden reviderte klubben budsjettet på et styremøte. Noen små grep er gjort i det reviderte budsjettet, på inntekts -og kostnadssiden.

– Summa summarum, så er det budsjetterte overskuddet i det opprinnelige budsjettet på noen og 20.000. På det reviderte budsjettet litt under 30.000. Det var viktig å ta grep innenfor enkeltposter nå, så får vi da et budsjett i tråd med de faktiske regnskapene, forteller Ivar Holand.

Har vurdert alt

Alt som kan vurderes, har vært vurdert, når det kommer til utgiftsposten. Også lønnskutt blant spillere og administrasjon.

– Alt er vurdert både med tanke på inntekter og utgifter. Vi kommer ikke til å kutte lønn, hverken i spillere eller administrasjon. Men alle kostnader er vurdert. Og det er heller ikke noe nytt, det gjør vi bestandig når vi reviderer budsjettet, forklarer Holand.

Usikkerhetsmomenter

Holand mener det er veldig vanskelig å spå hvor man ender opp til slutt, men sier at de er fornøyde om de havner innenfor det reviderte budsjettet.

– Det er fortsatt så mye usikkert rundt budsjettet at det er vanskeligere enn noensinne å spå noen ting. Ender vi opp innenfor det reviderte budsjettet, så er vi kanonfornøyd, sier han.

Før sesongen budsjetterte de med en plassering på øvre halvdel av tabellen for klubbens A-lag. Per nå ligger klubben helt sist i 2.divisjon.

– Hvor mye har den endelige tabellplasseringen til A-laget å si, når det kommer til premie -og sponsorpenger?

Bonuser

– Berger vi plassen så utløser det en del bonuser. Det er det som gjør det utfordrende å budsjettere. Akkurat på samme måte om det styrtregner under Finnsnes i Fest, så kan det få konsekvenser for oss. Mens blir det kanonvær, så kan det bli oppsving med tanke på grillsalg og sånne ting. Så det er fortsatt en del klare usikkerhetsmomenter, sier Holand.

– Vi skulle gjerne gått en del i pluss hvert år, men det er klart, vi har aldri vært i en så usikker situasjon med tanke på økonomi som i år, med tanke på det som skjedde i vinter. Det har en voldsom omstilling hvor vi har nesten 20% reduksjon i omsetning. Når vi mister nesten 1,5 million i inntekter, så må vi redusere kostnadene med minimum tilsvarende, og det er heftig på ett år, avslutter Holand.