Tallene fra Brønnøysundregistrene viser at bedriften i 2016 hadde et overskudd på nærmere 170.000 kroner.

Fornøyd med tallene

– Joda, vi er fornøyd med tallene, det har jo vært en økning, sier styreleder Per Mathis Oskal til Folkebladet.

– Bruker dere kun egne dyr?

LAVVO Hjerttind Rein AS røyker kjøttet på tradisjonell vis i lavvo. Det vil kundene ha. På bildet: Lars Ante Oskal. Foto: Privat

– Brorparten er egne dyr, men vi kjøper også litt kjøtt fra andre, svarer Oskal.

– Hvilke produkter går det mest av?

– Det går nok mest av skav, kok-kjøtt, filet og røyka kjøtt. Det er nok de mest etterspurte produktene våre. Vi leverer kun til en butikk, det er Joker i Manndalen. Ellers leverer vi en god del kjøtt til Tromsø. Det er et viktig marked for oss. Men vi leverer også i nærområdet som til Fjellandsbyen, Rundhaug gjestegård og til Senja, sier han.

Hektisk i perioder

– Vi ser det er viktig i forhold til de som driver med turisme og restauranter. Reinkjøtt herfra er en del av pakka hos flere. Vi har kunder også på Finnsnes og hele regionen, vi ser også at mange av kundene vi har kommer tilbake, sier han.

– Og det er fortsatt liv laga for bedriften?

– Jada, det er det. Men det er klart det blir hektisk i perioder, spesielt når vi skal skjære ned kjøtt og pakke. I slike perioder er alle med og jobber. Dette er jo en familiebedrift. Så har vi jo en butikk hjemme også, sier han.

– Nå er det tredje året vi produserer og leverer kjøtt til Márkomeannu festivalen i Skånland. Det er jo litt artig fordi det er en samisk festival som også satser på samisk mat. Så de som vil smake på produktene våre kan jo ta en tur dit, sier Oskal.

Tradisjonelle metoder

I Troms er det i tillegg til Hjerttind Rein ett slakteri på Hinnøya.

– Tidligere var det flere slakteri. Men regelverket har blitt strengere og strengere. Så det er ikke lett å drive slakteri lenger. Men for så vidt er det greit at det er strengt. Det er jo en trygghet for kundene, sier han.

– Vi satser på å produsere etter den tradisjonelle måten, som å røyke kjøtt i lavvo og tørke kjøtt ute. Det har vi fått godkjent fra Mattilsynet. Vi mener kjøttet blir best når vi gjør det på denne måten. Det blir en annen og bedre smak enn ved maskinrøyking. Det er også artig å ta vare på de tradisjonelle metodene, sier Oskal.

Nøkkeltall Hjerttind rein

20162015
Inntekt1.919.3131.292.655
Resultat169.392277.776
Gjeld825.708186.846
Kapital617.018454.351