Turen til Senjatrollet inngår i det arbeidet som Frivilligsentralen i Lenvik med prosjektleder Keila Bremda da Cuncha Andreassen i spissen gjør for integrering.

– Denne turen var utrolig vellykket. Til sammen meldte 80 personer seg på. 49 av disse var barn, mens resten var voksenpersoner. Vi har nemlig den regelen at barn som er under seks år må være i følge med minst en foreldre på utfartene våre. Barn som er over seks år tar de frivillige hos oss seg av, forklarer prosjektlederen.

– Er dette rekordstor påmelding?

– Ja, vi har aldri opplevd en slik respons i opplegg vi har hatt tidligere.

Til å frakte trollfestgjengen ut til Senjatrollet var det satt opp busser.

– For å få plass til alle måtte vi sette opp to busser. Noe av det som var spesielt gledelig denne gangen var at det var såpass mange norske barn med. På tidligere turer og andre opplegg i frivilligsentralen har det kun møtt opp noen få norske barn.

Integrering

Andreassen mener at de med dette er i ferd med å nå et av de største målene med prosjektet.

– Integrering, det at barn og voksne flyktninger møte norske barn og voksne og bli bedre kjente med hverandre, er jo det vi jobber for. Frivilligsentralen, og alt det vi gjør både på selve sentralen og på turer som dette, skal være et møtested mellom mennesker fra ulike kulturer. Jeg la merke til at mennesker fra de ulike landene ble svært gode venner på denne turen.

Redd Barna har vært og er en sterk økonomisk bidragsyter til det arbeidet Andreassen gjør på frivilligsentralen.

God nabo

– Prosjekt «God nabo, God venn» har vært en utrolig berikelse for sentralen vår. Det har vært som en eventyrlig reise på skute leder av stødige kaptein Keila. Kapteinen har ikke bare holdt stø kurs, hun har også styrt en båt fylt av entusiasme, kreativitet og empati. Kapteinen utstråler selv disse egenskapene, noe som har gjort at både barn og voksne er blitt inspirert til å være med på ferden. Vi jobber i disse dager med å beholde kapteinen vår, og ser fram til reise videre, understreker daglig leder Tommy Myklebust ved Frivilligsentralen i Lenvik.

Barna storkoste seg på Hulderheimen.
I turopplegget var det også lagt inn grilling på Hulderheimen.