For en voksen og to barn koster det 2.268 kroner tur/retur fra Tromsø til Harstad — og er 20 prosent rabatt med «mobilett» på voksenbilletten inkludert, mens det er halv pris på barnebillettene.

Innhugg i budsjettet

Hauglid mener en tur frem og tilbake vil gjøre et ikke ubetydelig innhugg i feriebudsjettet.

REAGERER Kim Hauglid fra Sørreisa.

– For en familie som skal på tur synes jeg dette er horribelt, sier han til

Nordlys

.

Det var nylig at han sjekket prisene. Han hadde hørt folk si at det var dyrt, men ikke tenkt over det selv.

Fullprisbilletten fra Tromsø til Harstad er 630 kroner én vei.

«Ran på høylys dag»

– Skal en familie med to voksne og to barn reise fram og tilbake, så vil dette koste 3.780 kroner. Med 20 prosent rabatt på voksenbillettene (Tromskort eller Mobilett) snakker vi fortsatt om 3.276 kroner for familien til sammen, sier Hauglid, som la ut prisene på Facebook, og fikk kommentarer som «Ran på høylys dag».

– Fremmede folk som er på ferie og setter seg på hurtigbåten uten å vite om prisnivået vil nok få seg en overraskelse. Båten har også lagt fra kai når folk skal betale, så da har man ikke noe annet valg enn å punge ut, sier han til avisa.

Hauglid hadde planer om harstadtur, men velger heller å kjøre bil. Han anslår drivstofforbruk på rundt 500 kroner for turen.

– Ikke stor vekst

Daglig leder Kurt Bones i Troms fylkestrafikk sier at det ikke har vært noen sterk prisvekst på hurtigbåtbillettene i det siste.

- Prisene har lenge vært på dette nivået. Folk må selv vurdere om de synes det er dyrt, men det har ikke vært noen veldig pågang av klager til oss, sier han.

Antall reisende ligger også på det samme nivå som før.

Fylkesråd for samferdsel, Ivar B. Prestbakmo, skriver i en SMS til Nordlys at fylket får mindre penger fra staten til drift av båt og ferger etter en endring i inntektssystemet, og at billettinntektene er svært viktige for å kunne opprettholde tilbudet.