Allan Myrlund som bor i området der de to lammene ble påkjørt sier at han slett ikke er forbauset over påkjørselen som har skjedd i helga.

ET PROBLEM Allan Myrlund sier at sauer som går løs i innmarka er et stort problem.

– Vi har minst et 50-talls sauer som vandrer rundt i området, og de er en plage for oss som ikke vil ha dem inn på gården. At det også er stor fare for at disse dyrene kan bli påkjørt ser vi ikke minst gjennom den påkjørselen vi har hatt her i helga.

Ringte til politiet

Ved Lenvik lensmannskontor opplyser politioverbetjent Lena Ronesen at sjåføren som kjørte på sauene selv ringte inn til politiet og varslet fra. Hun opplyser at politiet ikke fikk svar da de prøvde å ringe eieren, men fikk så varslet vedkommende via nære slektninger, og da ble sauekadavrene fjernet.

– Vi har egentlig ikke hatt så mange klager på slike «asfaltsauer» på ei stund, men dette er jo egentlig en gjenganger sommerstid, sier Ronesen.

– Eieren bør ta telefonen

Myrlund sier at de fleste huseierne jager sauene vekk når de kommer inn på gården deres, slik at dyrene blir nærmest jaget vilt i Solli.

– Når eieren av sauene som i dette tilfellet ikke tar telefonen for å varsle om at sauer er påkjørt, blir det hele litt parodisk. En ting er at vi får sauene uønsket inn på gården, en annen ting er det blir svært vanskelig å varslet fra som ved denne påkjørselen. Myrlund sier at han også kontaktet en veterinær på Silsand, men fikk da beskjed om å kontakte politiet.

- Bør plasseres i utmarka

– Jeg prøvde også å ta kontakt med Mattilsynet, men de har ikke telefonvakt i helgene. Allan Myrlund sier at som han ser det er den eneste løsninga på dette saueproblemet at det settes opp et utmarksgjerde, og at sauene plasseres der på sommeren.

– Den omvendte løsningen for meg for å slippe sauene måtte jo være å gjerde inn min egen eiendom, og at alle skulle gjøre det her omkring ville være for drastisk.

– Da ville saueeierne sluppet de problemene man har i dag, og de som har sauer bør jo være kjent med de ikke skal la sauer krysse offentlige veier, sier Allan Myrlund.