– Dette bildet er tatt på høsten 1948. Kaia til Fiskernes Redskapsfabrikk er under bygging av entreprenør Trygve Karolius. Ser at høyhesjene er tomme så onkel Magne har nok tømt dem. Jeg har enda ikke hatt tid til å ta dem ned, men det ble nok gjort.

– Det var forresten ikke videre populært da en ung herre på tre år krabbet til topps og ble hentet ned. Det var ikke så bratt på denne siden, på siden mot sjøen var det brattere og med ca 10 meter fall. Det var firma Strøm som noe senere hadde tomtearbeidet og byggingen av fabrikken, men de har ikke begynt da bildet ble tatt. Storhaugen lå under hvor kontorene til fabrikken kom senere. Haugen ble sprengt i en smell etter at de hadde boret og brent i over en uke og ladet. Stenene ble ganske store og de største ble sprengt enkeltvis.

– Alt arbeid var håndarbeid, men de hadde en kompressor for boremaskiner og for dykkeren de brukte i sjøen utenfor haugen.Det var forresten en Storhaug til på Finnsnes, men jeg hører ingen bruker det navnet lenger, skriver Olav Kjell Westby om dette bildet som han har sendt inn.