Popgruppa «How To Kiss a Frog» var i helgen i studio i Tromsø for å spille inn to helt nye låter. Det var en ny opplevelse for jentene.

– Det er veldig spennende. Tidligere har vi prøvd oss i hjemmestudio og litt sånn, men nå har vi kommet oss i et ordentlig studio med en ordentlig produsent, forteller Dina Bråthen i bandet.

«Sisters by Heart»

Bandet består av søstrene Marie og Dina Bråthen fra Sørreisa og Maja og Ida Sørgjerd fra Rossfjord. Det er penger fra kulturstipendet og kulturprisen som gjør at jentene nå kan spille inn låtene i et ordentlig studio. Sangene er skrevet av bandmedlem Marie både i tekst og melodi.

– Den ene heter «Bak maska» som er en rolig popballade og handler om at man ikke tørr å være seg selv. «Sisters by Heart» er en sang med litt mer tempo som handler om oss fire i bandet, forklarer Dina Bråthen.

Mister bandmedlem

«How To Kiss a Frog» spilte nylig på Heimkomstdagan i Rossfjord, og skal også opptre på jubileet til kulturhuset i Sørreisa nå i høst. Utenom det blir det ikke mange flere spillejobber for gruppa, som etter hvert blir en mindre.

– Vi synes det er veldig artig å spille i lag, men vi har en i bandet som skal gå på folkehøgskole i Oslo i et år. Men siden vi er bestevenner tror jeg nok at vi med disse to sangene kan holde det gående dette året hun er borte, så vi kanskje kan ta det opp igjen når hun kommer tilbake, og at vi ikke oppløses. Det er planen med de to sangene, forteller Dina Bråthen.

Ute før jul

I studio hadde jentene med seg produsent Kristian Olstad og den profesjonell trommisen Martin Lien. I hvert fall en av de to nye sangene vil bli sluppet før jul, og kanskje kommer det også en musikkvideo.

– Vi satser på å slippe dem med ikke for stort mellomrom, kanskje en av dem litt før jul mellom oktober og desember en gang. Vi har lyst til å gi de ut på Spotify, Apple Music og disse musikkstreamingtjenestene. Så har vi også lyst til å legge noe ut på Youtube sammen med en musikkvideo om vi får råd til det, sier Dina Bråthen

Profesjonelt: Produsent Kristian Olstad styrte spakene i studio i Tromsø da «How To Kiss a Frog» spilte inn to nye låter i helgen. Foto: Privat