Denne helgen gikk Andørja Triple Challenge av stabelen. Konkurransen består av et terrengløp, et sykkelritt og et motbakkeløp. Tidene fra terrengløpet og sykkelrittet legges sammen, og er utgangspunktet for en jaktstart på motbakkeløpet. På jakstarten er det om å gjøre å komme seg først opp til Årbostadtind. Deltakeren med best tid etter de to første øvelsene starter først i motbakkeløpet.

Spurtoppgjør

I sykkelrittet, som var den 18. utgaven, stilte det totalt 314 deltakere til start. Herreklassen ble vunnet av Salangsværingen Erlend Sundstrøm (24). Han kom så vidt foran Magnus Vesterheim (23), fra Kvæfjord, i et nervepirrende spurtoppgjør. Syklisten, Sundstrøm, stilte ikke til start i terrengløpet og var dermed ikke med i sammendraget.

Erik Lomås (24), fra Salangen, løp fortere enn alle andre på terrengløpet og kom i mål ni sekunder før nestemann på lista. Maximillian Bie (22) og Erik Valnes (21), fra Sørreisa, kom på henholdsvis femte og ellevte plass. Lomås stile ikke til start i rulleskirennet og var dermed ikke med i Andørja Triple Challenge.

Nært

I rulleskiløpet stakk Maximillian Bie av med seieren i eliteklassen for herrer. I kvinnenes eliteklasse var det Lovise Heimdal (21), fra Bardu, som krysset målstreken først.

Før motbakkeløpet hadde Magnus Vesterheim et forsprang på over to minutter. Erik Valnes og Maximillian Bee startet som nummer tre og fire på jaktstarten, men ingen av dem klarte å ta igjen Vesterheim på vei opp til Årbostadtinden. I kvinneklassen var det Emilie Kristoffersen (25), fra Alta IL, som kom først i mål.

I sykkelrittet, som var den 18. utgaven, stilte det totalt 314 deltakere til start. Herreklassen ble vunnet av Salangsværingen Erlend Sundstrøm Foto: Morten Dokka