[Rett på sak]

– Er det du som skal samle Senja til et rike, Hogne Eidissen?

– Nei, men det er jeg som skal lede prosessen og så er det mange som skal bidra.

– Hvem tenker du på da?

– Har du en plan?

– Ja, det er nå slik at når man får en ny jobb, begynner man å tenke på hvordan man skal løse oppgavene. Selvfølgelig er jeg fullt engasjert i Målselv kommune, det er jo jobben min i dag. Men det er ikke å unngå at man gjør seg noen tanker. Men hovedfokuset i dag er Målselv og det vil det være til jeg slutter.

– Du skal også bli den første rådmannen i Senja kommune?

– Ja og det er historisk. For en ekte senjaværing, jeg er jo født og oppvokst i Grønnli, så er det kjempespennende å bli den første rådmannen i Senja kommune. Men som sagt går jeg til oppgaven med stor ydmykhet.

– Er det en fordel å komme fra en rådmannsjobb i en kommune utenfor?

– Ja, min erfaring er at i den rådmannsjobben jeg har og de jeg har hatt, så har det vært en fordel å komme utenfra. Og det tror jeg det blir her også.

– Hvor blir kontorstedet?

– Når jeg er prosjektleder, blir det i Kunnskapsparken. Den dagen jeg tiltrer som rådmann i Senja kommune, blir det i det som i dag er Lenvik rådhus.

– Du sa at det blir spennende?

– Jeg liker utfordringer og dette er en meget stor utfordring. Jeg kjenner at det trigger meg. Det er masse flotte folk som bor og jobber i disse kommunene. Derfor forplikter prosjektet å komme fram til en ny kommune som er enda bedre å bo og jobbe i og det blir spennende å få det til.

– Du har ingen mal å jobbe etter?

– Nei, for tiden har jeg ingen mal, men jeg har styringsdokumentet og den intensjonsavtalen som er vedtatt å holde meg til. De vil bli styrende framover.

– Og du gleder deg til å ta fatt?

– Det gjør jeg. Veldig. Men samtidig blir det vemodig å forlate Målselv. Jeg stortrives her. 1. oktober har jeg vært her i to år og det har vært to veldig fine år.

– Hvor var du før du ble rådmann i Målselv?

– Da var jeg seks år i Balsfjord kommune og før det var jeg litt over tre år som rådmann i Dyrøy kommune.

– Så du har en variert rådmannserfaring?

– Jada, det har blitt noen år i flere kommuner og det er en veldig fin erfaring å ta med meg.

– Du liker utfordringer?

– Ja, det gjør jeg, det har jeg alltid gjort. Jeg liker å se utfordringer, ikke problemer. Det er alt for mange som bare ser problemer og ikke ser etter utfordringer og muligheter. For muligheter er der uansett hvor svart det ser ut.

– Du presterte å få til et budsjettforlik i Målselv kommune i fjor?

– Det var vel ikke jeg som gjorde forliket, det var det politikerne som gjorde, men det var jeg som hadde lagt til rette for at det skulle bli en enklest mulig jobb.

– Så du har tjuvtrent?

– Nei, jeg vet ikke om jeg skal si det, men jeg har god erfaring med å komme fram til resultater som alle parter kan godta.

– Du er styreformann i FK Senja?

– Ja, det er jeg. Jeg ble valgt på årsmøtet i mars og det er en meget spennende og variert oppgave. FK Senja holder jo til i Islandsbotn og jeg bodde i Grønnlia, så det var et sted min bror og jeg sykla til hver dag i sommerferien.

– Og du spilte som?

– Og så ble det langrenn?

– Jeg begynte med langrenn og holdt aktivt på med det til jeg var 17-18 år. Da slutta jeg. Jeg plagdes litt med et kne, så det var vel hovedårsaken.

– Du har ikke slutta helt?

– Jeg trener/trimmer på ski på vinteren og løper og går på rulleski om sommeren. I alle fall i den grad det kan la seg kombinere med jobb.

– Og så er du med i Troms skikrets?

– Jeg var leder av langrennskomiteen i Troms skikrets i mange år, men gikk av på tinget i mai. Da synes jeg det var reit å overlate ansvaret til andre.

– Hvem er du?

– Hobbyer?

– Fotball og ski. Og så liker jeg å høre på musikk og se på gamle idrettsklipp på YouTube.