Kommunestyret i Levnik vedtok tidligere denne uken å

innvigle kommunal garanti på lånet Pioner IL tok opp for å bygge ny kunstgressbane. En kommunal garanti vil si at kommunen stiller seg økonomisk ansvarlig dersom lånet skulle misligholdes.

– Vi er veldig fornøyd med at Lenvik kommune åpner opp for å gi kommunale garantier til idrettslag. For en kommune er det et veldig sjenerøst tiiltak, sier styreleder i FIL Allianse, Trond Kaspersen.

Kaspersen forventer at kommunen også vil gi kommunale garatier til andre idrettslag.

– Vi tar det for gitt at vi kan stille de samme kravene til andre fasiliteter i kommunen i henhold til likebehandlingsregler.

– På bakrunn av dette har vi nå søkt om kommunal garanti på vårt restlån fra prosjektet med utbygging av klubbhuset.Kostnadsrammen på utbyggingen av klubbhuset kom på totalt 10,9 millioner. Lenvik kommune støtter byggprosjeket, i tillegg har FIL Allianse mottatt en del tippemidler. Restlånet er dermed på 5,25 millioner.

– Vi fikk en ganske dårlig rente i banken. Vi klaget på den og fikk den ned fra 4,04 prosent til 3,7 prosent, men den er fortsatt skyhøy i forhold til boligrenten.

– Betalingsraten på støtten fra Lenvik kommune er ganske lav. Det gjør at rentekosnadene vi har er ganske høye.

– Dermed ender mye av pengene som kunne vært brukt til ytterligere utbedring av fasilitetene opp i lomma til banken, sier Kaspersen

Planer klare

FIL Allianse har allerede planer klar for nye forbedringer av anlegget.

– Vi har allerede planlagt en ytterligere renovering av det gamle klubbhuset. Det har vi fått idrettslig forhåndsgodkjennelse på. Vi har også betalt inn egenkapital på det. I fremtiden ser vi for oss mange ting når det gjelder å styrke de fasilitetene som idretten trenger, sier Kaspersen.

RESTLÅN: Ny hjemmegarderobe er en av tingene som er på plass i det nye bygget.Restlånet beløper seg på 5,25 millioner.