I dag braker det løs. Det blir Millionfisken for 11. gang i Salangen. Det er den aller største fiskekonkurransen i Norge.

Det viktigste arrangementet

– Salangen er klar til årets Millionfisk-arrangement og ønsker tilreisende, deltakere, arrangører, ildsjeler, frivillige og samarbeidspartnere lykke til med Millionfisken 2017, slår hovedkomiteen fast i en pressemelding onsdag.

– Etter at vi feiret 10-års jubileum i fjor er det bare å brette opp ermene, og stå på til vi kan feire ett nytt jubileum om ikke lenge, hevder komiteen.

– Millionfisken er uten tvil et av de viktigste arrangement for næringslivet her i kommunen vår, direkte for enkelte næringsdrivende og indirekte for andre, sier styreleder for Millionfisken, Torkel Rørstrand.

Millionfisken har alltid vært et samarbeid mellom næringslivet, frivillige og kommunen. Også i år, som i alle år tidligere stiller SIF Fotball og andre frivillige opp med en enorm dugnadsinnsats, og Salangen kommune er også en viktig samarbeidspartner særlig i forhold til tilrettelegging for arrangementet.

Bidratt betydelig

Hovedkomiteen gir også en honnør til våre sponsorer og samarbeidspartnere.

– Alle er viktig, men det er gledelig at vi har fått en flerårig avtale med Salaks AS og Sparebanken Nord-Norge. Disse har over flere år bidratt med betydelige summer og arbeidskraft slik at Millionfisken kan gjennomføres. I tillegg er lokalt næringsliv aktive bidragsytere til dette arrangementet som betyr så mye for så mange, skriver komiteen.

De vektlegger også det unike samarbeidet i Salangen, mellom frivillighet, kommune og næringsliv som skaper verdier for hele lokalsamfunnet, og Millionfisken er kanskje det beste eksempelet på det.

Fra øverste hylle

-Artistene er i år som alle år plukket fra øverste hylle, med tanke på vårt svært varierte publikum, sprudler artistansvarlig, Christer Møller.

– Vi har tradisjon for å plukke nasjonale og internasjonale toppartister, både Smokie, Bellamy Brothers, Halvdan Sivertsen, Jonas Fjeld, Johnny Logan, Manfred Mann – for å nevne noen få – har stått på konsertlista vår gjennom 10 år – men i år er vi stolt av å presentere ei helnorsk liste. Vi har fått stor positiv respons på lista som inkluderer artister som Katastrofe, Postgirobygget, Ketil Stokkan, Sie Gubba og Senjahopen, fortsetter han.

– Vi gleder oss stort til å ta fatt på årets arrangement, og med alle frivillige som står på for å få dette til er alt i trygge hender, skriver hovedkomiteen.

Flotte premier

Også i år frister Millionfisken med flotte premier.

– Vi er minst like spent som fiskerne når vekta blir offentliggjort, og vi får vite om noen er innenfor vektgrensen for å vinne 500 000 kroner for sjøørreten.Vi gleder oss til å treffe akkurat deg på Millionfisken, sammen med oss. Fire dager med fiske, folk og fest venter. Ta godt vare på hverandre, både til lands og til vanns, spis godt på våre spisesteder, le høyt og ha fantastiske dager i Salangen.Vi ønsker alle tilreisende, deltakere, arrangører, ildsjeler, frivillige og samarbeidspartnere lykke til med Millionfisken 2017, avslutter hovedkomiteen.