Mannen fra Sørreisa er av Senja tingrett dømt til 40 dager ubetinget fengsel for totalt tre forhold, vold mot tjenestemann, kjøring under ruspåvirkning og bruk av narkotika.

Nektet for bitt

Det var i forbindelse med at mannen skulle pågripes i september i fjor, at han beit den ene av politibetjentene som holdt han. Resultatet ble et blåmerke på politibetjentens arm. Mannen sjøl nektet for å ha utført en slik handling, og hans forsvarer påpekte at bittet vanskelig kunne bevises da kun politibetjentens forklaring lå til grunn.

Senja tingrett bemerker at det er uheldig at det ikke ble sikret bevis i form av bilde av blåmerket, men velger likevel å tro på politibetjenten.

– Retten har lagt avgjørende vekt på politibetjentens forklaring, og viser til at den var detaljert, troverdig og ikke fremstod som overdrevet. Politibetjenten forklarte at hun i utgangspunktet ikke så på hendelsen som alvorlig og derfor ikke ville anmelde den som en egen sak, og at det var grunnen til at det ikke ble sikret bevis, heter det i dommen.

I tillegg til politibittet kjente tingretten mannen skyldig når det gjaldt et tilfelle av ruspåvirket kjøring, samt bruk av narkotika. De to siste forholdene erkjente mannen også skyld for.

Tingretten konstaterer at volden mot politibetjenten ikke er av det mest alvorlige slaget, men understreker samtidig at den heller ikke er bagatellmessig.

Skjerpende

Når det gjelder kjøringa i ruspåvirket tilstand, peker retten på at dette er andre ganger mannen har gjort seg skyldig for et slikt forhold.

– I formildende retning skal det legges vekt på at tiltalte umiddelbart tilstod å ha brukt hasj. I skjerpende retning skal det legges vekt på at kjøringen til dels fant sted på dagtid i et boligstrøk og på E6 hvor fartsgrensen var 80 kilometer i timen og ulykkespotensialet stort, samt at kjøringen endte med at bilen havnet delvis i grøften slik at tiltalte ikke kom seg opp, heter det i dommen.

Samlet for de tre postene ser retten det riktig å sette straffen til 40 dager ubetinget fengsel. I tillegg er mannen fradømt retten til førerkortet for alltid.