Rossfjordrocken har sikret seg to av landets heteste kjendiser som trekkplaster med Leif Einar Lothe aka Lothepus med band, og Petter Pilgaard. Både Pilgaard og Lothepus deltok på TV2s kjendis-Farmen, og har blitt Norges nye «radarpar» etter dette.

Populære kjendiser til tross, rideren er beskjeden. En «rider» er en liste over tekniske og praktiske nødvendigheter samt ønsker til en artist i forbindelse med en fremføring.

Beskjeden rider

– De er ikke så kravstore, det er en ganske kjedelig rider. Det er ikke noe Justin Bieber-rider for å si det sånn, sier festivalsjef Ole-Eivind Mikalsen.

– De vil ha litt øl, varmt måltid og slike ting. Det er ikke noe avansert, men veldig enkle og greie ting egentlig, sier Mikalsen videre.

I rideren ber Lothepus blant annet om transport, bærehjelp, rene håndklær, «vassflasker utan bobler» og garderober med dusj.

Peanøtter og kaffe

Når de kommer frem til festivalområdet ønsker Lothepus at peanøtter/chips og kaffe til åtte personer skal stå klart. I tillegg skal det være fire kalde Pepsi Max, fire kalde Coca Cola, åtte kalde Olden uten bobler og 24 smørbrød.

Etter konserten vil bandet ha et varmt måltid.

«Bandet et samla, ingen av oss er veggisar eller allergikarar», skriver de i rideren. I tillegg ønsker de «3 flasker god raudvin (italiensk/fransk), 1 flaske god kvitvin, ikkje for tørr og 2 kassar øl, gjerne nokre av type LITE».

Videre i rideren krever bandet godt vakthold med inntil to scenevakter på hver side av scenen, og de ber om et overnattingssted av god standard.

Vet ikke om Kirsebom kommer

For ikke lenge siden ble det også bekreftet at Petter Pilgård og tidligere supermodell Vendela Kirsebom, som også var med på Farmen, har blitt kjærester.

Det er usikkert om Kirsebom følger med Pilgård til Rossfjord.

– Vi har ikke fått noe beskjed om det, så vi vet faktisk ikke, sier Mikalsen.

Pilgård og Lothepus´program

Pilgård og Lothepus med band lander på Bardufoss lufthavn om ettermiddagen fredag. Derfra bærer det rett til Rossfjordrocken for lydprøver og opprigg. Klokken åtte åpner festivalområdet for publikum.

– Da blir det først en halv time med «meet and greet», hvor publikum kan få møte og hilse på Petter Pilgård og Lothepus, sier Mikalsen.

Klokken 23.00 går Lothepus med band på scenen. Også Pilgård følger med opp.

– Hva opplegget med Pilgård på scenen blir, vet vi ikke helt. Men planen er at han skal være litt på scenen og litt ute blant publikum, sier Mikalsen.

Etter Rossfjordrocken fredag bærer det til Finnsnes hotell hvor de skal overnatte.

Mikalsen sier de føler seg godt forberedt på folkeinnrykket.

– Vi har over 40 frivillige i arbeid og har booket inn Røde Kors. Jeg tror vi skal være godt forberedt, sier han.