Ikke rart at Alf Roger var i kjempehumør da Folkebladet kontaktet ham tirsdag formiddag.

– Jævlig artig å få på land en såpass stor lakserugg, flirer 65-åringen, over laksen som veide 17 kilo. Han forteller at det var i andre fiskeøkta i kulpen i går han laksen på sluken.

– Andre kortøkta begynte klokken fire, og det var i fem-tida jeg hadde laksen på sluken. Jeg kjente med en gang at dette var en brukbart stor fisk, men den var likevel veldig snill, og det tok ikke mer enn kvarteret før vi hadde den i håven. Alf Roger forteller at han da sto og fisket i svingen i kulpen.

– Mye vann i elva enda

– Det er jo enda stor vannstrømming, det var rundt 250 kubikkmeter i sekunder da jeg fikk laksen min. Alf Roger forteller at han fikk en liten laks for to år siden, men den var så liten at han strengt tatt ikke regner den som noen fangst.

– Jeg begynte jo ikke å fiske før jeg nærmet meg pensjonistalderen, men nå blir det mange turer hit etter denne storfangsten. Alf Roger sto på tirsdag i kulpen i Målselvfossen i sin andre fiskeøkt av totalt fire som han skal ha før han drar hjem på torsdag.

En rask telling av innrapporterte laks så langt i Målselva viser at det til nå er hentet opp rundt 120 laks, samt en del sjøørret. I fjor forelå det ingen oversikt over laksefangsten så tidlig i sesongen. De senere årene har man hatt følgende totalfangster i Målselva: 2.444 laks i 2015, og 2.599 i 2010. Det største fangståret med laks i Målselva er i 2000, da det ble fisket opp 3.599 laks.

Mye vann

Det er fremdeles mye vann ved Målselvfossen, de siste dagene har den ligget på rundt 300 kubikkmeter i sekundet. Det er langt over de hundre kubikkmeterne i sekundet som man regner som optimalt for et godt fiske, men likevel rapporteres det om et brukbart fiske så langt.

Selv om vannstrømmen ved Målselvfossen enda er langt fra ideelt for laksefiske, meldes det om brukbart fiske til nå. Foto: Stein Wilhelmsen