Tirsdag skal Utvalg for Miljø og Forvaltning i Lenvik kommune sluttbehandle detaljreguleringen av «Amfi Finnsnes 2», utvidelsen av kjøpesenteret til Meieritomta. Torsdag skal saken til endelig behandling i kommunestyret. I planene for den nye senterdelen er et nytt varemottak med innkjøring tegnet inn på sørsiden mot Ringveien. Det skaper problemer for naboen.

– Helgesen Maskin bruker dette området i dag til parkering etter tillatelse fra oss, forklarer Per Hermod Lund i Bernh Lund AS.

– Har blitt overkjørt

Et varemottak vil bety inn- og utkjøring på området Helgesen Maskin nå bruker til parkering.

– De går rett og slett over annen manns eiendom, sier Lund.

Under innspillsrunden om planforslaget før jul ble varemottakets plassering pekt på som et problem. I sin behandling vurderer derimot Lenvik kommune at et varemottak mot Ringveien ikke anses som i strid med sentrumsplanen, og heller ikke vil være en urimelig belastning for området.

– Vi er ikke fornøyd med det. Vi har ikke blitt hørt, men blitt fullstendig overkjørt. Det virker som de kun går på storkapitalen, sier Lund.

Bernh Lund AS og Helgesen maskin har nå skrevet et brev til politikerne i utvalget og kommunestyret. Der ber de politikerne avvise forslaget om å legge varemottaket mot Ringveien.

« Helgesen Maskin AS og Bernh Lund AS har drevet næringsvirksomhet i området i tilsammen mer enn 135 år, og det er mildt sagt provoserende å se at administrasjonen overser lokale næringsdrivende sine interesser til fordel for Amfi sitt ønske om intensiv utbygging», står det i brevet som er undertegnet av Per H. Lund og Solfrid Helgesen.

Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, bekrefter at de har mottatt brevet og at det skal behandles av politikerne.

– Saken har kommet på den politiske banehalvdelen og blir behandlet tirsdag. De har fått tilgang til den merknaden som er fremmet på tampen, sier Fredriksen, som ikke vil kommentere saken nærmere før den er behandlet.

– Langt løp

Prosjektsjef i Amfi Drift AS Geir P. Garte, sier han kjenner til at det har vært noen innsigelser mot planene, men at han ikke på strak arm kan si at det skal ha vært noe spesielt i tilknytning til plasseringen av varemottaket.

– Det har vært et langt løp for å få til et prosjekt som er regningssvarende for oss, i forhold til nabolaget og det prosjektet som pågår. Så det er ingen enkel sak på noen som helst måte. Jeg håper dette skal ordne seg til det beste for alle parter, sier han.