Tirsdag skrev Folkebladet om Bernh Lund AS og Helgesen Maskin som føler seg overkjørt og forskjellsbehandlet av Lenvik kommune, i forbindelse med planene om utvidelsen av Amfi. Helgesen Maskin har i lang tid fått låne området ved Ringveien sør for Meieritomta av Bernh Lund AS til parkering av kjøretøy. I planene for Amfi-utvidelsen er derimot et varemottak med inn- og utkjøring lagt til det samme området.

Allerede regulert

Utvalg for miljø og forvaltning behandlet detaljreguleringsplanen for «Amfi Finnsnes 2» tirsdag. Fagleder for plan- og byggesaker i Lenvik, Sylvia Friedrich gikk gjennom reguleringsplanen med politikerne, og tok blant annet opp plasseringen av varemottaket mot Ringveien. Til Folkebladet sier Friedrich at inn- og utkjøringen til varemottaket går over privat grunn, men at området allerede var regulert til offentlig fortau fra tidligere.

SENTRUMSPLAN Planleder Sylvia Friedrich i Lenvik kommune forteller at området ved Ringveien mot Meieritomta allerede i 2015 ble regulert til offentlig fortau.

– Det ligger allerede i sentrumsplanen som ble vedtatt i 2015, og den nye reguleringsplanen for Amfi 2 viderefører fortauet fra sentrumsplanen.

Ifølge Friedrich er et varemottak mot Ringveien også den beste løsningen.

– Sånn det ser ut per dags dato er det den mest gunstige løsningen. Det kom forslag om det ikke må legges til Meierigata, men da blir det mye blanding mellom gående, inn- og utkjøring av privatbiler og da i tillegg varetransport, sier hun.

– Alle aktørene er viktige

Faglederen mener kommunen ikke prioriterer eller favoriserer noen næringslivsaktører fremfor andre.

– Vi mener at kommunens oppgave er helt klar i det å legge til rette for næringslivet. Det gjelder både enkelte og næringslivet i sin helhet. Selvfølgelig ønsker vi at Finnsnes skal bli mest mulig attraktivt, og alle næringsaktørene er viktig i den sammenhengen. Når kommunen får en forespørsel om å legge til rette for næringslivet så ser vi på mulighetene for hva vi kan og ikke kan gjøre. Generelt er det likebehandling som vi legger til grunn, så om vi hjelper en næringsaktør da må vi også ha i bakhodet at vi også hjelper til med liknende tiltak for andre næringsaktører, avslutter Friedrich.

GRUNNEIER Per Hermod Lund i Bernh Lund AS har protestert mot at inn- og utkjøringen til varemottaket til det nye Amfibygget vil gå over privat grunn.

Politikerne i utvalget gjorde ingen endringer i reguleringsplanen angående plasseringen av varemottaket. Planen skal opp til endelig behandling i kommunestyret torsdag.