Hangaren til 700 millioner kroner, som skulle være hovedsete for hovedbasen for helikopter på Bardufoss, blir nå er hangar for Kystvaktas NH90-helikopter.

Tilegner seg fakta

Hovedtillitsvalgt for Hæren i Norges offisersforbund, Pål B. Nygaard, håper statssekretæren benytter anledningen til å tilegne seg fakta om 399-skvadronen og dedikert helikopterstøtte til Hæren, som han kaller det, mens han er på Bardufoss.

Begrepet hovedbase

Da samme Bø var på Bardufoss og la ned grunnsteinen for hovedbasen i 2014 uttalte han blant annet: – Denne etableringen er et resultat av vilje til å satse i Nord-Norge. Grunnsteinen markerer Stortingets bestemmelse om at hovedbasen for helikopter er lagt til Bardufoss, og Luftforsvaret og Hæren befester nå en betydelig tilstedeværelse i Troms.

Senere har både statssekretæren og forsvarsministeren uttalt at begrepet hovedbase i Luftforsvaret ikke finnes.

– Bø har et forklaringsproblem, men det gjelder ikke minst de som inngikk LTP. Hangar 6 utnyttes jo, men med mye restkapasitet. De som roper over seg om millionforbruk på Stortinget burde stille seg selv noen spørsmål, sier Nygaard.

Håper omgjort

Nygaard setter sin lit til at et regjeringsskifte vil snu opp ned på dagens situasjon.

– Jeg håper hele saken om Bardufoss som hovedbase og de investeringene som er gjort vil bli omgjort. Arbeiderpartiet og Senterpartiet har jo vært veldig klare, det samme har jo også Venstre og Krf. Valget avgjør. Det blir i allefall ikke omgjort hvis denne regjeringen får fortsette. Men det er jo et visst håp om et skifte, og man må jo tro på Jonas Gahr Støre og Liv Signe Navarsetes ord, sier Nygaard.