Blåtrøyene hadde muligheten til å ta et byks vekk fra bunnstriden for å se oppover på tabellen, og den sjansen grep Senjalaget. Et hodestøt fra Daniel Mikkelsen midtveis i første omgang sendte bortelaget i føringen, og flere mål ble det ikke på Alfheim. Dermed innkasserte FK Senja tre meget viktige poeng i 3. divisjon.

Matchvinner Mikkelsen sier til Folkebladet like etter kampslutt at det var en deilig sliteseier.

– Det føles veldig godt. Det ble en tung kamp etter at vi spiller en bra første omgang hvor vi har god kontroll synes jeg. I andre omgang så trykker de oss bra, men vi rir han av helt ut, og det er ekstremt godt, sier Mikkelsen.

– Godt å få uttelling

Scoringen kom på et god slått frispark som Mikkelsen raget høyest på.

– Jeg fikk bra klem på headingen, og ser den går i en fin bue over keeperen så da skjønte jeg den kom til å gå i mål. Det godt å endelig få uttelling på dødballer både for laget og min egen del, smiler Mikkelsen.

Det var en tydelig lettet Kjetil Warholm som pratet med Folkebladet etter at seieren var i boks. Treneren hyller laginnsatsen gjennom kampen.

– Fy fader den satt langt inne. I hele andre omgang er vi kjempedyp og driver bare å forsvarer oss som noen helter hele gjengen. Alle sammen er «dausliten» og vi har fullt av skader, men alle gjør jobben likevel. Når den sitter så langt inne da det smaker sykt godt, sier en meget glad Kjetil Warholm.

FK Senja-treneren sier de i pausen belaget seg på å bli spilt lave i den andre omgangen, men ikke at det skulle bli spill mot ett mål som det ble store deler av de siste 45.

– Vi var litt forberedt på at det kom til å bli et lit annen andre omgang, men det ble verre enn vi trodde. Vi måtte grave dypere enn vi hadde forventet, innrømmer Warholm.

– Vi ser oss oppover på tabellen

Med seier over Tromsørekruttene tar Senja et byks vekk fra bunnstriden, og er nå seks poeng over nettopp Tromsø 2. Warholm håper de nå har sagt takk og farvel til de fire siste plassene.

– FK Senja skal ikke være der nede, det tenker jeg ikke på engang. Vi skal hente poeng nok til å ikke være i en nedrykkstrid når sesongen slutter, det er helt åpenbart. Nå ser vi oss oppover på tabellen, sier en bestemt Warholm.

Likevel er han bekymret over skadeproblemene i stallen som nå begynner å bli tynn.

– Nå har vi tre seniorspillere som er skadet i tillegg til de tre beste juniorene våre. Så fikk vi også Persen ut med skade, og Espejord med karantene. Det røyner litt på nå i forhold til at vi har masse folk ute, men det viser seg jo at vi har andre som kommer inn og tar ansvar. Jeg er ikke så bekymret selv om det såklart er tungt. Vi har masse folk som står skikkelig i det, så jeg tror det blir å løse seg, avslutter Warholm.

Kjetil Warholm var glad og lettet etter at dommeren blåste i sluttsignalet. Foto: Sander Arnesen