Etter å ha fullført spesialistutdanningen som første kull på nyskolen til Luftforsvarets kontroll og varsling (LKVS) i Gumpen, utmerket Myrbakk seg med flere priser.

– Først fikk jeg en pris for beste elev i faget ledelse. Dette var virkelig en pris jeg hadde lyst på og det var utrolig kult å motta. Den andre prisen var for stridsmiljø og overlevelse. Detetter fikk jeg en stor overraskelse da de leste opp mitt navn som beste elev. Jeg ble sinnsykt sjokkert og det var utrolig kult å få denne annerkjennelsen, smiler Myrbakk, vel hjemme i Tømmervika i Sørreisa.

Mersmak

Til høsten starter han i ny jobb som pliktbefal i Gumpen.

– Det var helt tilfeldig at det er hit jeg skal begynne å jobbe. I førsteganstjenesten drev vi med tilknytning til det de gjør på kontroll og varsling i Gumpen og det ga mersmak. Ambisjonene om å jobbe innen Forsvaret har jeg hatt siden videregående. Nå ser jeg virkelig frem til å begynne å jobbe der. Det er ikke å legge skjul på at dette passer bra med både nærhet til familie og kjæreste, sier Myrbakk.

Han var en del av det første kullet på LKVS når de startet i fjor høst.

– Det var veldig fint å komme til Sørreisa og inn i et nytt skolebygg. Det ser bra ut og de har noen fine rom til oss oppe i leiren. Det har vært veldig bra å gå der, med gode instruktører og god ledelse på skolen. Jeg vil anbefale det på det sterkeste, sier Myrbakk.

Dedikert

Ivar Rismo, skolesjef på LKVS, sier Myrbakk har vært en god elev.

– Han er en meget dedikert ung mann, veldig målbevisst og jobber utrolig godt. Han setter seg inn i det som han skal gjennomføre i tilknytning til fagutdanningen som vi gjennomfører for de. Det er jo også viktig at vi har elever med lokal tilhørighet. Han blir også en ressurs for de han skal jobbe sammen med, sier Rismo.

Videre sier skolesjefen at det er gøy at nyskolen skaper så fine elever.

– Det er spennende å starte slik med det første skikkelige kullet vi har kjørt. Resultatene til alle elevene har vært bra, og det betyr at vi har fått til en god overgang i å flytte skolen. Det viser at vi klarer å motivere de elevene som har kommet, på en god måte, sier Rismo.

Stolt

Også stasjonssjef Stig Johnny Haugen er fornøyd med å kunne få en beste-elev under vingene fra høsten av.

– Dette synes jeg er helt storveis. Det var ikke uventet for han har gjort det veldig bra, spesielt på varslingsskolen. Selv om jeg ikke har hatt en del i hans utdanning, er jeg stolt over at en gutt fra Sørreisa valgte å begynne i vår bransje og har vært et halvt år hos oss. Jeg passet på å videreformidle dette til alle sjefene i luftving som samlet seg til møte i Kjevik samtidig som elevene ble graduert, ler Haugen.

Han tror slike resultater fra Myrbakk kan skape signaleffekt i fremtiden.

– Vi ønsker alle velkommen hit på skolen, men det er flott om dette bygger opp en interesse for andre lokale gutter og jenter. Dette viser at man kan få noe tilbake ved å legge sin flid i det, i tillegg til at Myrbakk har et talent for faget, avslutter Haugen.

Carina Hansen

ÅPNET: Luftforsvarets sjef Tonje Skinnarland, åpnet skolen (bak) 4. januar i år.