– Er du rette mann til å snu dette for Finnsnes?

– Jeg har steintro på det jeg holder på med, det tviler jeg ikke et sekund på. Er det andre som mener noe annet så må de bare komme og si det, svarer Bjørn Johansen.

– Det er ingen som har sagt noe. Den analysen må klubben og det sportslige apparatet gjøre og kjenne på klimaet om de har troen på at det jeg holder på med er det rette for Finnsnes. Slik er dynamikken, jeg jobber beintøft hver eneste dag for å snu dette og vil gjøre det til noen forteller meg at jeg ikke skal gjøre det.

Vurderer endringer

I kampen mot Asker på søndag tapte Finnsnes nok en gang med ett mål. Og nok en gang kom det avgjørende målet imot i sluttminuttene. Nå har laget seks tap på rad i 2. divisjon avdeling 1.

Treneren forteller at de vil snu på alle steiner for å finne ut hva som må gjøres for å få sportslig framgang. Det innebærer blant annet å se på om det kan gjøres endringer i formasjon og spillestil.

– Vi skal gå noen runder om dette er det som passer oss best. Det er der vi er nå. Etter en god diskusjon må vi lande på noe. Vi må snu noen steiner og se på om det vi driver på med nå er det rette. Vi spiller jevne kamper og periodevis er vi veldig god i kampene, men nå er vi kommet så langt og vi må kanskje bryte litt med det, sier «Bummen».

Han var langt fra fornøyd med andreomgang mot Asker.

– Vi hadde en plan om å være mer direkte etter pause, men fortsatte bare å spille. Det er blitt så forutsigbart at lag ligger bare og venter, så kommer de over oss. Det vi skulle gjøre i andre omgang var det Asker som gjorde. De gikk mer direkte på spiss, kom etter og skapte trykk på oss. Det var jo vår plan, så var det Asker som stjal den. Enten hadde de samme idé eller så lyttet de på oss.

– Tør ikke stå opp

Første omgang var relativt jevn, der Asker var nærmest scoring etter flere forvarstabber hos Finnsnes.

Andre omgang var også Asker det laget som var nærmest scoring da Tomas Sokolowski headet i stanga, før innbytter Marcus Mehnert kom alene med Fredrik Bakkelund fire minutter før full tid og satte inn seiersmålet.

For Finnsnes sin del var det langt fra sprudlende fotball offensivt og de virkelig store sjansene uteble.

– Vi stopper litt opp i andre omgang. Vi tør ikke å stå opp, vi faller bare ned. Det har vært slik i flere kamper føler jeg. Vi flytter ikke beina fort nok enkelt og greit, sier Jonathan Barlow.

– Dette er tungt. Det er sinnssykt tungt. Nok en gang et mål mot helt på tampen, det er helt vilt. En rar situasjon helt ærlig.

– Hva nå?

– Vi må jobbe hardt. Jobbe hardt i sommer. Jobbe hardt på trening. Så får vi håpe at vi får tre poeng før ferien og kan komme hardt tilbake.

Han mener ikke Finnsnes er for forutsigbare i spillet sitt.

– Når ting går bra så flyter plutselig sambafotballen. Når man har tapt kamper blir man kanskje litt kjedelig og må gjøre det som er trygt. Jeg tror det er der det ligger.

Fredag møter de tabellnabo Brumunddal til et livsviktig bunnoppgjør.

– De slipper inn lite mål, er ekkel og vanskelig, men er et lag som vi per nå må ha bak oss på tabellen. Vi har havnet i en situasjon at det er livsviktig å få trepoengere, sier «Bummen».