Folk i alle aldre samlet seg i solskinnet i et skapelig juni-vær på Nesset hos båtforeninga. Rømmegrøt, vafler og kaffe ble servert av foreninga som vanlig.

- Velkommen til Lavangsvekka for 28. gang der de fleste av innbyggerne er med på ett eller annet, sier ordfører Bernhardt Halvorsen under den offisielle åpninga.

Han benyttet anledningen til å berømme Frivilligsentralen som har t10-års jubilum, og ikke minst leder Kolbjørn Sjøseth for å ha stått i bresjen for vekka.

Priset de nyfødte

Etterpå var det klart for utdeling av gaver til nye innbyggere. På rekke og rad ble ti nyfødte og foreldre ropt opp for å komme fram på balkongen til båtforeninga for å motta 1.000 kroner, en bygdebok og blomster «for innsatsen som ordføreren» ordla det.

- Det er artig å bli satt pris på, sier foreldrene Frid og Pål Johansen med lille Lisa etter å ha mottatt gavene.

- Men det er neppe nok til noen større produksjon, vi har to, så nå er det bra, sier Pål litt spøkefullt.

Ungdom og kultur

Deretter ble det tradisjonen tro utdeling av ungdoms- og kulturprisen.

– Prisvinneren er en mester i å skape samspill med andre, og få andre med på laget, sier ordfører til vinneren Oddrun Irene Kristiansen.

Hun fikk prisen for sin mangeårige innsats i foreningslivet og særlig i skolemusikken, LHL og i Frivilligsentralen.

Ungdomsprisen gikk i år til Lavangen Kristelige Skolelag. I begrunnelsen vises det til at laget virker både i ungdoms- og videregående skole.

– Vi var litt overrasket over at andre enn ungdommene satte pris på oss og er selvsagt veldig glade for den, sa leder Bjørnar Lundberg.

Et par hundre mennesker hadde samlet seg på balkongen hos båtforeninga og ute på benker hvor folk kunne grille, kjøpe seg rømmegrøt og hygge seg i finværet før et gedigent sankthans-bål ble fyrt i gang.

TRADISJON: Bål hører med når det feires sankthans. Foto: Ulf Antonsen
KULTURPRISEN: I år gikk den til Oddny I. Røkenes for sin innsats for foreningslivet og da særlig i skolemusikken og LHL gjennom en årrekke. Flankert av ordfører Bernhardt Halvorsen. Foto: Ulf Antonsen
UNGDOMSPRISEN: I år gikk den til Lavangen Kristelige Skolelag f.h. leder Bjørnar Lundberg, Malin Ruderaas og Brage Joakim Svendsen. Foto: Ulf Antonsen