– Ja, det gikkbra i dag. Det gjorde det, sier den joviale syklisten fra Burfjord etter løpet.

Med tiden 1:57:32 var han i år igjen helt suveren i det drøye 55 kilometer lange terrengrittet. Finske Reima Idström havnet på andreplass, over seks minutter bak Boberg Leirbakken i mål. På tredjeplass kom Andreas Setting fra Tromsø. Han var over sju minutter bak vinneren i mål.

– Jeg var litt avventende i starten. Han i TVK-drakt (Jakob Grimsgaard red. anm.) var jeg litt usikker på. Han har jeg aldri syklet mot før. Men opp den første langbakken satte jeg egen fart og ble raskt alene. Så var det bare å kjøre på, sier Boberg Leirbakken.

Allergi-problemer

At han har vunnet rittet fem år på rad var han ikke helt klar over etter målgang.

– Det er vel kanskje det, men jeg er litt usikker. Du får spørre arrangøren, sier Boberg Leirbakken, som legger til at det selvfølgelig er artig å vinne rittet gang på gang.

Han føler til tross for seieren at kroppen ikke spiller hundre prosent på lag med han.

– Jeg bestemte meg for to dager siden at jeg skulle være med. Jeg sliter med bjørkepollenallergi og kroppen går liksom ikke for full maskin på denne tiden av året.

Fornøyd rittleder

Rittleder Roy Steinar Hansen roser vinneren.

– Han bestemte seg sent for at han skulle komme nedover. Vi setter stor pris på at han deltar. At han er så suveren må de andre gjøre noe med. Det var ikke den beste dagen for han i dag, men tiden er på omtrent samme tid som i fjor. Det står respekt av den prestasjonen han gjør, sier Hansen.

120 deltagere er en liten nedgang fra årene før, men Hansen kan glede seg over en sterk økning blant de yngste.

– Det er en veldig kraftig økning og det er veldig positivt. Sykkelmiljøene jobber bra i Harstad, Tromsø og her i Bardu. Jo flere som er med nå jo flere kommer med neste gang.

I kvinneklassen vant finske Tiina Idström. Blant gutta på 33-kilometeren var Sevat Heimdal fra Bardu sterkest og vant, mens det blant kvinnene var Kirsten Myklevoll fra Harstad som var sterkest og seiret.

FORNØYD: Rittleder Roy Steinar Hansen var fornøyd med gjennomføringen av rittet. Foto: Knut Løkse Nilssen