Det nærmer seg årets Millionfisken-arrangement. Torsdag braker det løs.

Lager lekepark for barna

Og det blir flere tilbud til barna. Jøtulhaug skal ha base ved «Georgs» hus i Strandveien.

– Under millionfisken planlegger vi å lage lekepark og friområde midt i Sjøvegan sentrum. Hit kan barn og voksne komme for lek og avslapning, god mat, bålkaffe og gode samtaler rundt bålet. Det blir zipline og diverse små og større aktiviteter, utlån av leker og utstyr, kano til leie og matsalg. Og den beste bålkaffen får du selvsagt hos oss, sier Jøtulhaug.

Tilbyr skreddersydde turer

Arctic Freedom er en liten, nyoppstartet bedrift med tilholdssted på Sjøvegan.

– Med utgangspunkt i vår fantastiske natur tilbyr vi skreddersydde turer og opplevelser for små og store grupper, i og omkring Salangen. Basert på kundens ønsker arrangerer og guider vi alt fra ekstremturer til barnebursdag, med og uten ski og truger, på fjells og til havs, over – eller under jorden. Rappell, klatring, grottevandring og juving er også en del av vårt tilbud. Og vi forsøker å få på plass avtaler med lokale produsenter slik at maten vi serverer ikke bare er god, men også kortreist, og at den speiler vår intensjon om å ta vare på naturen rundt oss, sier han.

Venter storinnrykk til uka

Styreleder for Millionfisken, Torkel Rørstrand, sier at de er godt i rute med arrangementet.

– Vi vet jo at en del folk kommer hit allerede i helga, men storinnrykket er nok på onsdag. Vi har bra kontroll på det som skal skje og som styreleder har jeg bestilt godt vær. Det er dyktige folk som står på. Det blir et bredt spekter av aktiviteter og tilbud, noe for alle aldre. Det er jo kjempeartig at det blir tilbud til barna ved «Georgs» hus. Vi ønsker lykke til med den nyoppstarta bedriften, sier Rørstrand.

Det er solgt over 1.000 festivalpass så langt. Alt tyder på at det blir folksomt.

– Millionfisken har en veldig stor betydning for den lokale handelsstanden og næringslivet. Flere sier at dette er den beste måneden de har i året, sier han.