Torsdag la leder av Midt-Troms regionråd, Geir-Inge Sivertsen, og daglig leder Louis S. Edvardsen en samlet oversikt over tiltakene i Midt-Tromspakken.

I skrivende stund har seks kommuner vedtatt forslagene i Midt-Tromspakken, gjenstående er Lenvik og Bardu som begge har prosjektet på sine respektive sakslister i kommunestyret neste uke.

Sivertsen sier det har vært mye arbeid, men at det har vært viktig.

– Vi som bor her i området, kjenner og vet hvor skoen trykker. Når vi har jobbet med pakken, har det i alle kommunene vært en forståelse for hva som er viktig. Det er en nøktern pakke hvor hovedprinsippet har vært næring, sikkerhet og beredskap, forteller han til Folkebladet.

Prosess

Arbeidet med Midt-Tromspakken startet allerede i 2012 under det forrige regionrådet.

– Da kom de første drøftingene om at denne regionen burde ha en veipakke, inspirert av måten dette var organisert andre steder i landet. Når vedtakene blir gjort i kommunene skal pakken sendes over til Statens vegvesen før den skal tilbake til kommunene. Det ligger et prinsippvedtak i pakken at man ønsker å utrede for også å se på en lokal finansiering, sier Sivertsen.

– Det var en forutsetning at alle kommunene skulle stille vedta Midt-Tromspakken før Statens vegvesen ser på pro

sjektet og regner ut arbeid og kostnader, legger Edvardsen til.

Tiltak

Midt-Tromspakken består av to deler, en veipakke og en gang- og sykkelveipakke. Regionrådslederen sier næringen har spilt en viktig rolle i arbeidet med prosjektet.

– Profilgruppa og sjømatklynga Senja har gjort en god jobb med å levere sine ønskede tiltak. Mange av de veiene vi har i pakken er nettopp næringsmessig viktige veier. Vi har i dag mange dårlige veier for eksempel på Senja, og transporten av sjømat har eskalert kraftig de siste årene og er fremdeles økende, sier Sivertsen

Selv om Midt-Tromspakken nå er presentert i sin helhet, er arbeidet bare passert første «bakketopp».

– Vi har bare kommet opp på første topp og har mange igjen før vi er helt oppe og kan beundre utsikten. Vi er ved en viktig milepæl nå, avslutter Sivertsen.

– Vi som bor her i området, kjenner og vet hvor skoen trykker, sier leder Geir-Inge Sivertsen (t.v.) i Midt-Troms regionråd. Her sammen med daglig leder Louis S. Edvardsen. Foto: Carina Hansen