Prosessen med overdragelse av aksjemajoritet til Høgskolen i Oslo og Akershus, har vært i gang siden i vinter. Styret ved HiOA er orientert om samtalene og styret i Studiesenteret.no har stilt seg bak intensjonsavtalen. Fredag skrev styreleder i Studiesenteret.no, Torkel Rørstrand, under intensjonsavtalen.

– Et gjennombrudd

Lars Utstøl, daglig leder i Studiesenteret.no. mener utdanningsverden er i stor utvikling og avtalen åpner for nye og store vekstmuligheter for senteret. HiOA er landets største statlige høgskole, med et stort og variert studieprogram.

– Med denne avtalen er vår visjon om utdanning for alle i ferd med å bli en virkelighet. En avtale vil styrke hele nettverket og over tid bringe profesjonsutdanningene ut til alle deler av Norge. Å kunne tilby moderne utdanningsformer og brede utdanningsprogram midt i lokalsamfunnenes hjerte, vil utvilsomt bli en sterk kraft i lokal samfunnsutvikling, sier Utstøl.

– Dette vil garantert føre til flere medlemskommuner og flere studenter. Med denne avtalen vil studentene få et fantastisk studietilbud. Det er det aller viktigste. I dag har vi 1.500 studenter. Sjøl har jeg et mål om 15.000 studenter i løpet av en 10-års periode, sier han.

– Dette er et gjennombrudd for desentralisert utdanning i Norge, det er en revolusjon for distriktskommunene, fortsetter Utstøl.

Langsiktig avtale

Styreleder Torkel Rørstrand mener avtalen fører til at senteret på Sjøvegan fortsatt kan ligge helt i front i forhold til videre utvikling.

– Styret i Studiesenteret.no mener at HIOA vil bidra til å vitalisere visjonen i nettverket, som er å bringe høyere utdanning ut i hele samfunnet. Én ting er at vi får inn frisk egenkapital, som er viktig på kort sikt, men det aller viktigste er at man får en stor aktør innen høyere utdanning og forskning, som vil satse langsiktig. Avtalen gir våre eiere, medlemskommuner og nye medlemskommuner en fantastisk ressurs som vil gjøre mange lokalsamfunn mer attraktive, sier Torkel Rørstrand, styreleder i Studiesenteret.no

Kunnskapsutvikling til flere

Det er en ny utdanningsverden som er i emning. Verden over søkes det nye løsninger for å gi samfunnet infrastruktur, nettverk og ressurser til kunnskapsutvikling, innovasjon og omstilling.

– HiOA vil gjerne møte disse utfordringene offensivt. Vi satser allerede tungt på digitalisering. Som en del av dette vil vi bidra til å videreutvikle distribuerte utdanningssystemer som kan nå mennesker utenfor campus. Med digitalisering, smart organisering og moderniserte læringsformer, kan vi med Studiesenteret.no sitt nettverk få til samarbeid med bedrifter og offentlige virksomheter i lokalsamfunn over hele Norge. Mitt håp er at vi gjennom dette samarbeidet kan levere kunnskapsutvikling til flere, og dermed bidra bedre til å løse samfunnets behov, sier Curt Rice, rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus.

Ønsker bred involvering

– Forutsatt at vårt styre og eierne av Studiesenteret.no AS sier ja til dette, kan vi gå over i en ny fase der detaljene skal på plass. Vi ønsker en bred involvering av Studiesenteret.no sitt nettverk, og vi må også tilpasse dette til vår egen virksomhet. Vår intensjon er å styrke studietilbudet. Derfor vil vi også være positivt innstilt til videre samarbeid med de institusjoner som i dag leverer studietilbud i nettverket, sier Tore Hansen, direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved HIOA.

rektor: – Mitt håp er at vi gjennom dette samarbeidet kan levere kunnskapsutvikling til flere, og dermed bidra bedre til å løse samfunnets behov, sier Curt Rice, rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus. Foto: Sonja Balci/HiOA Foto: Sonja Balci, HiOA