Teknisk sjef i Lenvik kommune, er glad for arbeidet som gjøres i sentrum.

FINERE Teknisk sjef i Lenvik kommune, Geir Fredriksen, mener granittsteinene vil gi et finere utseende i sentrum.

– Min tanke om arbeidet er at det blir et betydelig estetisk og harmonisert i utseende. Det blir fremstått mye finere enn det før. I tillegg er granittsteinen mye sterkere og tåler mer. Den fine pynten som kommunen har bekostet kommer nå til sin rett. Det er ingen tvil om at dette vil pynte opp sentrum, sier Fredriksen til Folkebladet

Trafikksikkerhet

Hans Peder Myrli i Statens vegvesen er glad folk er glad over resultatet.

– Det er veldig kjekt at folk ser positivt på det. At folk er glad for arbeidet som blir gjort synes vi er et kjempepluss, sier han.

Utskiftningene av kantsteinene har vært høyst nødvendig.

BLOMSTER I sentrum er kommunen nå plassert sommerblomstene langs hovedveien på Finnsnes.

– Vi har byttet ut de gamle betongsteinene som til dels har vært ganske dårlig. Kantsteinene har fungert som sikring både for at plogen ikke skal kjøre inn på gangveien og markere det skillet mellom de harde og myke trafikkantene. Ved å bruke granittsten blir det både fineere, men har en viktig trafikkmessig funksjon. Den nye steinen ligges i magerbetong for at den skal tåle litt, til forskjell fra den gamle som var limt på asfalten. Nå er det frest gjennom sentrum, og når den nye asfalten kommer ligger granittsteinen stødig, sier Myrli.

Arbeidet

Selve jobben med å legge steinene er nå ferdig, og Myrli sier arbeidet har gått bra.

– Det har kanskje ført til noen utfordringer for gående, syklende og de med rullestol og rullator. Men vi har lagt plater over krysningspunktene for å gjøre det lettere. Mens arbeidet pågår vil det bli slik, men resultatet vil gjøre opp for dette, sier Myrli.

Selv om ikke alle kantsteinene ble byttet i år, mener Myrli de kan få ferdigstilt prosjektet til neste år.

– Hadde vi hatt mer penger i år, skulle vi ha byttet alle. Tanken er at vi skal kunne komme tilbake neste år og fullføre prosjektet, avslutter han.