Sørreisa-ordfører Jan-Eirik Nordahl forteller at han har stor tro på de nye aktivitetstilbudene i sentrum.

– Vi ønsker å satse videre og fremme aktivitet og folkehelsearbeid. Nå har kommunestyret vedtatt en finansiering som fullfinansierer parken, blant annet med en taubane. Jeg tenker dette blir kjempemoro, det å slenge seg i et tau og fare avgårde. Dette blir en stor «hit», sier Nordahl til Folkebladet.

Snudde

Denne skal stå plassert på grønnarealet ved parken, et tilbud som har vist seg å bli svært populært.

– Vi ser at flere og flere bruker folkehelseparken vår og kommer langveisfra for å bruke den. Det synes vi er kjempegøy, sier Nordahl.

Taubanen var egentlig tatt bort fra den originale planen grunnet krav til hyppig oppfølging for å hindre skader. Men tilbakemeldinga fra andre kommuner som har anlagt en taubane, beskrev taubanen som et svært positiv og mye brukt aktivitetsapparat. Dermed snudde kommunestyret i saken.

Taubanen har fått en prislapp på 70.000.

Overskudd

Tilsammen skal 370.000 kroner gå til folkehelseparken (se faktaboks).

– Pengene blir hentet fra overskuddet til kommunen og vi gir rett og slett tilbake penger til folket. Det blir et flott samlingspunkt i sentrum for både barn og voksne, sier Nordahl.

Han forteller at rådmann Ann Kristin Trondsen fikk skryt av arbeidet med Folkehelseparken på kommunestyremøtet.

– Hun har gjort en formidabel jobb. Nå skal hun jobbe videre med saken, så ser vi frem til å få parken i full drift, avslutter Nordahl.

Sørreisa-ordfører Jan-Eirik Nordahl er godt fornøyd med den videre satsingen med folkehelseparken. Foto: Carina Hansen