Det var Ina Marita S. Mienna-Vimme, Torbjørn Paulsen og Aldijana Husic som i Folkebladet 14. juni etterlyste en diskusjon om behovet for sommeråpen barnehage i Salangen.

Skaper utfordringer

De hevdet at stengt barnehage i fire uker på sommeren skaper utfordringer for mange familier. Det er ikke alle som har familie rundt seg som kan steppe inn og passe barn, hvis man ikke har mulighet til å ta ferie. De talte derfor for en grundig undersøkelse av behovet blant forelderene før de nye barnehagevedtektene vedtas.

Behovsundersøkelse

Sagerup forteller onsdag at samarbeidsutvalget i siste møte landet på å gjennomføre en behovsundersøkelse til høsten.

– Vi er midt i en prosess i arbeidet med vedtektene der vi får inn innspill og signaler. Så vil administrasjonen foreta en faglig vurdering i forhold til innspillene og behovene. Dette skal da politikerne ta stilling til. Først kommer saken opp i levekårsutvalget før den avgjøres i kommunestyret, sier Sagerup til Folkebladet.

Gjelder fra neste år

– Men dette gjelder fra neste år. Utfordringen vår er å få frem det reelle behovet for sommeråpen barnehage. Det vil nok alltid være et behov, men vi må se om det er så stort et det svarer seg økonomisk også. Jeg ser for meg at det gis informasjon på foreldremøter før undersøkelsen sendes ut til alle foreldrene. Vi ønsker også å få tilbakemeldinger om barnehagens åpningstider, sier Sagerup.