Det var i midten av januar i år at mannen kjørte over Gisundbrua i retning Silsand. Dette til tross for at han var påvirket av alkohol.

En time etter kjøringen fant sted, hadde mannen en promille på 1,96.

- I venstresvingen kjørte han av veien og stanset i en snøskavl slik at bilen ble påført mindre skader, skrives det i dommen.

Tilsto

I retten avga mannen en uforbeholden tilståelse, samtidig som han forklarte at han ikke husker selve opptakten til kjøringen.

Han forklarte imidlertid at han husker glimt fra kvelden og fra da han stoppet i snøskavlen.

Påtalemyndigheten la ned påstand om at straffen skulle settes til fengsel i 24 dager, samt en bot på 63.000 kroner, subsidiært 15 dager i fengsel.

I tillegg til til den høye promillen på 1,96, vektlegges det i skjerpende retning at kjøringen fant sted i en 50-sone på en trafikkert fylkesvei og over ei bru.

Mannens tilståelse, samt at han selv varslet politiet om ulykken, vektlegges i formildende retning.

«Retten har etter en samlet vurdering kommet til at straffen passende kan settes i samsvar med påtalemyndighetens forslag til ubetinget fengsel i 24 dager», heter det i dommen.

Mister lappen

Ved kjøring i påvirket tilstand skal det også utmåles en bot. Når det gjelder fastsettelsen av denne, skal den normalt tilsvare 1,5 ganger brutto månedslønn.

Etter en samlet vurdering finner retten det passende at mannen skal dømmes til å betale en bot på 45.000 kroner til statskassa.

Mannen ga videre uttrykk for at det vil være tøft å klare seg uten førerkort, spesielt i forhold til barna.

- Retten har forståelse for dette, men er kommet til at virkningen av tap av førerretten ikke framstår som vesentlig mer betydningsfull enn det som normalt kan påberegnes, heter det i dommen.

«Det er klart at hensynet til trafikksikkerheten må veie tungt, og det foreligger i denne saken skjerpende omstendighet ved at promillen var svært høy og kjøringen endte i et mindre trafikkuhell», står det i dommen fra tingretten.

Dømt

Retten finner det derfor at tapstiden settes til to år og tre måneder.

Mannen fra Silsand dømmes i så måte til ubetinget fengsel i 24 dager. Han må betale en bot til statskassa på 45.000 kroner, samt avlegge full ny førerprøve etter to år og tre måneder.