Sløyfa som ligger mellom de to etappene i gang- og sykkelvei prosjektet i Sørreisa, blir i disse dager asfaltert. Det til stor glede for de lokale.

– Hurra, et ble asfalt også på Tømmerviksløyfa! Jeg vil gi min fulle honnør til anleggsansvarlig i Statens vegvesen, og til Troms fylkeskommune, og fylkesråd Ivar B. Prestbakmo, jubler leder for Teknisk og arealutvalget i Sørreisa, Paul Dahlø.

Snudde

Han mener at resultatet av dette, skyldes lokalt press.

– Etter mye press fra Tømmervik vel og fra det politiske miljøet i Sørreisa fikk vi lovnad om at de skulle gjøre det de kunne for å løse dette. I dag er vegen rettet opp og nyasfaltert. Avbruddet i Tømmervika på nyanlegget er borte. Det blir en sammenhengende gang og sykkelveg. Et skikkelig løft for trafikksikkerheten, smiler Dahlø.

Det som tidligere var en 150-200 meter gammel grusvei har vært til frustrasjon for både Tømmervika vel og flere av de lokale politikerene.

– De snudde og tok tak etter at det ble klart hvor dumt det ville bli med en gammel og dårlig grusveg midt mellom de to nye flotte asfalterte gang og sykkelvegtrasèene, sier Dahlø.

Sammenheng

Fylkesråd for samferdsel og miljø, Ivar B. Prestbakmo (Sp), sier de aldri har utelukket denne sløyfen.

– Gang- og sykkelvei prosjektet er delt i to etapper, hvor det ene asfalteres nå, og det andre er planlagt oppstart til neste år. Dette veistrekket befinner seg mellom disse to etappene og var dermed aldri med i prosjektet. Det vi har sagt i forhold til dette stedet, er at det skulle ses i sammenheng med den årlige drift, vedlikehold og asfaltering. Når arbeidet med asfaltering har pågått langs fylkesvei 86, har vi funnet rom innenfor budsjettet til å ta med denne veibiten, sier Prestbakmo til Folkebladet.