23 år gamle Henrik Benjamin Igeland ble meldt savnet etter at han ble sist sett ved Tjeldsundbrua 26. januar.

Politiet fant det mest sannsynlig at Igeland hadde havnet i sjøen. En stor leteaksjon til sjøs og på land ble igangsatt der over 100 mennesker deltok i søk over flere dager.

Sannsynlighet

Nå bekrefter politiet at det stemmer.

- Allerede i forrige uke sa politiet at det med 99,9 prosent sikkerhet var Henrik som var funnet. Beskrivelsen av sko og klær stemte på en prikk, så i mitt hode har jeg vært helt sikker på at det var Henrik de fant, sier Igeland.

DNA

Etter funnet sa politiet at personen hadde ligget lenge i havet, men hadde god tro på at vedkommende skulle la seg identifisere.

- Siden politiet hadde DNA fra Henrik, valgte de å sammenligne dette med kroppen som ble funnet. Ellers hadde de allerede slått fast at dette er Henrik. I stedet måtte vi vente litt, sier Roy Igeland til Harstad Tidende.

At funnet ble gjort i det aktuelle søkeområdet, gjorde også at han tidlig ble sikker på at det var hans sønn som nå endelig er funnet.

- Da Henrik forsvant var det var det både nordavind og strøm nordover, sier Igeland.

Han sier at uvissheten som noen har opplevd endelig er over.

Takker for omtanke

Igeland fikk melding fra politiet i ti-tiden tirsdag at de hadde slått fast at det var hans sønn som var funnet.

Han sier at uvissheten som noen har opplevd endelig er over.

- Nå kan vi planlegge begravelsen som vi har utsatt. I mitt hode er dette kun en god nyhet. Jeg har visst dette hele tiden, sier Igeland som sier at familien nå ikke har mer å meddele offentligheten om saken.

På sin Facebook-side sier Igeland at han takker for all støtte og omtanke som folk har vist familien i den vanskelige perioden.

Politiet bekrefter at det var Henrik Benjamin Igeland som ble funnet i havet mandag i forrige uke på Senja.