Leder i Skøelv idretts-og grendelag, Otto Skogheim, sier veien oppleves som trafikkfarlig.

– Det er mye trafikk på veien og den har vært økende de siste årene. Veien er smal og svingete og vi ser at det oppstår skumle situasjoner når noen sykler eller går langs denne veien. Det er rett og slett direkte farlig å ferdes på denne veien. Derfor ønsker vi at det skal opprettes en gangvei fra Straumen i Sørreisa og til Skøelv, sier Skogheim til Folkebladet.

Trafikksikkerhetsplan

Han sier veien har vært på flere planer, men ikke blitt prioritert.

– Veien har vært i tidligere trafikksikkerhetsplaner, og nevnt i andre planer. Men andre veier har blitt prioritert av ulike grunner og nå er det på tide at søkelyset blir rettet mot denne veien. Statens vegvesen må komme inn i bildet og kommunen må sette denne veien høyt oppe på lista, sier Skogheim.

Sterkt ønsket

Skogheim sier det er mange fra Skøelv som ønsker en bedre tilgjengelig vei.

– Det er flere og flere som prater om dette, og vi som jobber for hele bygda opplever at det er mange som ønsker at veien skal bli bedre. Noen steder, som ved Bakkejorda, kan en benytte seg av den gamle hovedveien for å unngå hovedtrafikken, Men deretter er det bare den smale veien igjen. Vi må ha en sammenhengende vei, sier Skogheim.

Viktig

Til høsten skal det utarbeides en helt ny trafikksikkerhetsplan i Sørreisa kommune og arbeidet med denne starter i Teknisk arealutvalg til høsten. Leder for utvalget, Paul Dahlø, sier fylkesveien mellom bygdene er viktig.

– Vi har hatt trafikksikkerhetsplanen ute på høring nå og der ligger også fylkesvei 84. Vi har mottatt tilbakemeldinger hvor ønsket tiltak på denne er nevnt og veien er ikke nedprioritert. Det er en viktig vei, forklarer Dahlø.

Utvalget har planen på sakskartet i august.