Utvalg for miljø og forvaltning har allerede vedtatt at tufteparken skal etableres i Trollskogen på Finnsnes, og utvalgsleder Kjetil Johnsen fortalte i oktober i fjor at spaden skulle settes i jorda ganske raskt.

- I løpet av våren bør man kunne se konturene. Dette skal ikke ta lang tid, sa han til Folkebladet-TV.

Apparatene er for øvrig allerede kjøpt inn og står lagret i Olderhamna. I fjor ble det videre avholdt en begrenset anbudskonkurranse for arbeidene med å opparbeide området, samt montering av apparatene.

Manglende finansiering sørget imidlertid for at det ikke ble gjennomført som Johnsen forespeilet.

Her kan det bli tuftepark. Men hva er det? Ti apparater

Tufteparkens beliggenhet er det friområdet i aksen mellom rådhuset og Busletta, like under Sven Eidissens vei.

Trimparken, som den også skal være, vil bestå av ti apparater, samt tilhørende skilt og er i tråd med kommunens fokus på folkehelse, sentrumsutvikling og botrivsel.

Ifølge saksfremlegget som havner på formannskapets bord tirsdag, påpekes det at dette en tilrettelegging for egenorganisert aktivitet for både den eldre og yngre garde.

Det er også tatt høyde for etablering av en turvei opp mot Finnsnesmarka.

Behandles

Tiltaket er ikke tatt med i budsjett- og økonomiplan 2017-2020, men 206.000 kroner finansieres med spillemidler.

- Tufteparken er i tråd med planene som foreligger for området og rådmannen anser dette som et nyttig tiltak i en slik utvikling, heter det.

Med henblikk på manglende finansiering anbefales det i så måte at tiltaket søkes inndekket gjennom lånefinansiering.

Tirsdag kan formannskapet i Lenvik enten vedta etablering av Tufteparken inndekket ved omdisponering av ubrukte lånemidler (475.000 kroner), eller vedta å utsette prosjektet.

Saken skal senere behandles i kommunestyret.

Flere slike treningsapparater vil trolig dukke opp ved Finnsnesvannet i løpet av våren. Foto: Illustasjon/Lenvik kommune
Ti ulike treningsapparater vil skal etableres ved Finnsnesvannet. Denne uka får politikerne i utvalg for miljø og forvaltning saken på bordet. Foto: Illustrasjon/Lenvik kommune