Arbeidet med regional næringsplan for Midt-Troms har starta. I arbeidsgruppa er det med en ungdom, Erling Stangnes (18) fra Silsand. Det melder kommunene i Midt-Troms og Byregionprogrammet i ei pressemelding mandag.

Senja Næringshage har fått oppdraget med å lage planen i samarbeid med Byregionprogrammet og kommunene i regionen.

Forene kreftene

Målet med den regionale næringsplanen er å forene kreftene i Midt-Troms og hente ut det store potensialet innenfor satsingsområdene sjømat, reiseliv og forsvar, samt bygge et attraktivt og sterkt bo- og arbeidsmarked i mellom byene nord og sør i fylket, heter det videre i pressemeldinga.

Styringsgruppa består  av ordførerne Geir-Inge Sivertsen i Lenvik, Marit Alvig Espenes i Dyrøy og Nils Foshaug i Målselv.

De er fornøyd med at det regionale ungdomsrådet (URMT) har oppnevnt Erling Stangnes som representant i arbeidsgruppa.

- Framtida er våre ungdommer. Vi bygger denne regionen for ungdommen og de som kommer etter oss. Vi skal lytte til dem når vi tar avgjørelser som former framtida, sier Marit Alvig Espenes, som er medlem styringsgruppa for regional næringsplan

Utfordret

Prosjektleder i Byregionprogrammet, Ragnvald Storvoll, har utfordret den nye ungdomsrepresentanten på disse fem kjappe spørsmålene:

1: Hvem er Erling Stangnes?

- Jeg er 18 år fra Silsand, går IB-linja (International Baccalaureata, engelsk linja med all undervisning på engelsk) på Senja VGS Finnfjordbotn, og er med i både lokalt og regional ungdomsråd. I tillegg engasjerer jeg meg frivillig, og har blant annet produsert UKM i flere år.

2: Hvorfor bruker du tid på ungdomsarbeid?

- Jeg er ungdom selv, og føler at vi ikke alltid blir hørt. Derfor tenker jeg at det er viktig å prøve å gi ungdom en stemme, og utfordre de voksne litt. Avgjørelser som tas nå, påvirker tross alt oss som nå er ungdom. Og så syns jeg det er artig!

3: Har du vært lenge med i Ungdomsråd / Regionalt ungdomsråd?

- Jeg har vært med i det lokale ungdomsrådet i totalt 4 år. Jeg var med på oppstarten til det regionale ungdomsrådet for to år siden, og har vært representant der siden.

4: Hva tenker du om å være med i arbeidsgruppa for regional næringsplan?

- Det blir spennende, og jeg er veldig glad for å kunne være med på dette arbeidet. Samtidig vil jeg si at det er viktig og riktig at jeg hele tiden snakker og diskuterer med de andre medlemmene i det regionale ungdomsrådet. Jeg, fra Lenvik, vet veldig lite om for eksempel Forsvaret, og da tenker jeg det er viktig at jeg snakker med andre medlemmer av rådet som kan mer om den saken; sånn at ungdomsstemmen kan komme fram i alle deler av denne planen, og ikke bare i de delene jeg kjenner til.

5: Har du noen tanker om framtida for Midt-Troms?

- Jeg håper på å kunne komme tilbake hit når jeg er ferdig med utdanninga, for jeg liker regionen veldig godt. Da er det, selvfølgelig, viktig at det legges til rette for utvikling.