Birger Bergland har vært med å arrangere alle sjøfiskefestivalene på Lysnes.

– Årets fiskefestival er den 41. i rekken. Jeg har vært med på å avvikle alle av dem. Men nå begynner jeg å bli såpass opp i årene at jeg håper at andre kan ta over lederoppgaven, sier Bergland.

Årets festival er sydd over samme lest som tidligere.

– Det begynte som en ren fiskefestival, men etterhvert har det kommet nye innslag til. Vi har ikke økonomi til konkurre med store musikkfestivaler, så dyre band og artister booker ikke vi. Musikken vi har besørges av Senja Trekkspillklubb og en countryduo som kaller seg for 2 Strangers. Sistnevnte spiller opp til dans på pubkvelden i Båthuset lørdag kveld. Der har vi rettigheter på drikkevarer og god bevertning ellers, forklarer Bergland.

Beskjedent oppmøte

Birger Bergland og Rolf Henriksen, som førstnevnte håper tar over lederstrøya, oppfordrer flere til å komme på fiskefestivalen.

– Oppmøtet har ikke vært så veldig bra de siste årene. Det har ligget på omlag 70 personer. For noen år tilbake pleide det å ligge på godt over 200, påpeker Rolf Henriksen.

Første festivaldag, fredag 23. juni, er det også Sankthansaften.

– Denne dagen holder vi til på Skårliodden, der vi tenner bål og blant annet selger rømmegrøt, varme pølser, kaffe og, Da er det også stangfiskekonkurranse for alle som er over 12 år.

Kystvakten

Lørdag venter man besøk av et kystvaktskip og reningsskøyta.

– Vi skulle egentlig hatt besøk av et kystvaktskip i fjor også, men da måtte de rykke ut på et oppdrag. I år håper vi ikke at det skjer slik at alle som ønsker det kan komme om bord og få omvisning.

Også siste dag av festivalen, søndag 25. juni, er programmet lagt til Skårliodden.

– Turen dit på søndag er tradisjon vi har hatt noen år nå. Alle oppfordres til å ta med grillmat, så sørger vi for grillingen. Og tradisjonen tro vil det også være en utegudstjeneste på Skårliodden denne søndag.

Duoen minner også om at det er påbudt med redningsvester til alle som deltar i fiskekonkurransen for barn.

ARENA: Festivalområdet ligger like ved båthamna i Lysnes. Foto: Reidar Ingebrigtsen