Så langt viser fangststatistikken 37 registrerte laks og sjøørret.

- Sammenlignet med i fjor ser dette veldig greit ut, spesielt med tanke på mye hvor stor elva var da sesongen startet, forteller Erling Andreassen, driftsansvarlig for nettstedet maalselva.no.

– Var heldig som fikk denne på kroken - Ikke optimale forhold

Mandag strømmet det 409 kubikk vann i sekundet gjennom fossen. 12. juni var mengden oppe på hele 630 kubikk i sekundet.

- Til sammenligning strømmet det kun 80 kubikk vann i sekundet gjennom fossen i starten av juni, forteller Andreassen og legger til at elva nå blir mindre for hver dag som går.

Det er også registrert mer fangst av sjøørret i år enn i fjor.

- Totalinntrykket så langt er veldig bra. Det er fortsatt ikke optimale forhold og det er for tidlig å sammenligne fiskens størrelser med fangsten i fjor, selv om noen synes å være litt mindre i år, sier han.

14,5 kilo

Det kan ifølge han ha gått opp fisk i laksetrappa, selv om dette ennå ikke har blitt publisert.

- Man fisker jo i hele vassdraget, men det er primært fra fossen og nedover elva man får fangst. På seinsommeren, når laksen har gått opp trappa, er det mer å hente over elva, sier han.

Den største laksen som til nå er fanget ble tatt i Kulpen, som for øvrig kanskje er Norges beste fiskeplass for laks, av leder i Målselvfossen Elveierlag Kjell-Åge Fossland.

Den var på 14,5 kilo.

- I fjor på denne tida veide den største laksen ti kilo. Den ble tatt over fossen, forteller Andreassen og forklarer:

- For når elva er stor som nå, er den kaldere. Laksen trenger ifølge Andreassen noe varmere temperaturer for å bevege seg oppover laksetrappa.

Temperaturen i går ble målt til 5,5 grader i elva. I fjor på denne tida var temperaturen to til tre grader varmere.