I nydelig junivær, fikk de rundt 350 frammøtte oppleve et koselig musikkspill med elvene i hovedrollene. Om lag 20 av elevene er skuespillere mens de andre synger i det store koret som sto flott oppstilt med fargerike drakter. Lærerne og foreldre utførte det praktiske omkring forestillingen enten det var servering, lyd, scene eller filming. Siden showet går om lag hvert fjerde år, får alle elvene i løpet av sin skoletid en mulighet til å være med.

Generasjoner

Dette er blitt en generasjonsgreie i Salangen der flere i den oppvoksende slekt har opplevde at ungene deres nå deltar. Under kveldens forestilling var det nok mange foresatte og besteforeldre som har vært med tidligere. En av de mange som faktisk var med på første forestilling er pappa Kenneth Heggelund. Nå lærer er han lærer ved skolen som har datter Ada med i nøyaktig samme rolle som han hadde under den første forestillingen i 1992.

Aktuelt

– Jeg synes hun var veldig flink i rollen som den gamle stubben og fikk med meg det hele fra orkesterplass, sier Kenneth om datteren sin innsats i musikkspillet. Han mener stykket som handler om å ta vare på naturen er aktuelt i dag og kanskje mer en noen gang. Også datteren Ada syntes det var både artig og spennende å være med i spillet der hun sang om hva årringene i et tre kan vise oss.

Modernisert

Flere av innslagene er moderniserte siden begynnelsen opp til flere ganger forteller Jøran Berthinussen som sto for lydinnslagene. Under oppstarten gikk det for eksempel i mikrobølgeovner og telefakser mens det nå er byttet ut med nettbrett og Iphoner!

Applaus

At publikum likte det de så i finværet var helt tydelig under applausen mellom innslagene. – Ei fantastisk forestilling og en fin happening som vi har vært med på før, nok en gang, sier pappa Oddgeir Sagerup og viser til at flere generasjoner har vært med på dette og nå sammen med sine barn.