I dag møter de Vålerenga 2 til en svært så viktig nøkkelkamp i bunnen av 2. divisjon avdeling 1.

Etter at Finnsnes rotet bort alle tre poengene hjemme mot Nybergsund forrige helg, har laget havnet på nedrykksplass. Det var det få som hadde trodd på forhånd.

Trener Bjørn Johansen forteller at både spillerne og trenerne har hatt samtaler seg imellom om den tøffe tiden.

– Det sier seg selv at vi er inne i en tøff periode, spesielt mentalt. Vi har følt at vi har gjort mye bra, men ser også at vi er dårlige i faser i kampen, spesielt duellspillet i boks. Der har vi vært for svak. Men vi har hatt en god runde, spillerne har fått pratet litt ut og evaluert litt, det samme har vi i trenerteamet. Vi føler klimaet er bra og vi har et felles mål om å snu dette. Det er ingen tvil om at vi trenger å vinne fotballkamper, det er kuren som kurerer det meste. Vi kan prate og prate, men må begynne å vinne kamper, sier «Bummen».

– Ikke krisemøte

Han avviser at samtalene internt i laget har vært krisemøter.

– Det har ikke vært krisemøter. Det er viktig at alle tar noen runder om det vi har gjort og levert i hverdagen, og hvilke forventninger vi har til hverandre.

Han forteller at kursen de har lagt fra dag én er noe de vil følge.

– Den følger vi sterkt. Så kan man bestandig legge inn enda mer kvalitet i treningshverdagen. Det er mer en reminder på at det vi holder på med, det har vi troen på. Så skal vi gjøre det enda bedre enn det vi har gjort.

FILs hovedtrener forteller at stemningen og humøret i laget er godt, til tross for at laget er inne i en mørk periode.

– Vi har tro på at det vi gjør over tid må gi oss resultater.

Tøffere i boks

– Hvordan tror du Vålerenga 2 vil fremstå?

– Slik de har gjort i alle kamper. De er gode på småflater og har kvikke bein. Så vil kvaliteten variere om de kommer med to a-spillerne eller sju a-spillere. Men vi er sterk i troen på at uansett hva de kommer med, så må vi bare forsterke det vi har vært gode på. I morgen tror jeg det å vise litt muskler i boks-spillet kan og skal gi oss en fordel mot et VIF 2-lag som har en del unge spillere.

Det er kun Christian Arnesen, som ikke er hundre prosent klar, som ikke er aktuell for troppen som reiser til Oslo.

– Han skal prøve seg i b-kamp i kveld (mandag), sier Johansen.