Vardens smågutter var best i det meste som foregikk i småguttefinalen der BOIF bare av og til fikk lov å slippe framover på banen. Og kom de opp ble angrepet kjapt avverget av de teknisk meget gode Vardenspillerne som i tillegg også hang mye bedre sammen som lag enn sin motstander. 4-0 sto det til pause, og marerittet fortsatte for BOIF-spillerne i andre omgang. At BOIF ikke klarte å få et trøstemål da laget mot slutten ble tildømt et straffespark sier mye om hvilken dag dette var på fotballbanen for vertslaget.

Folkebladet-TV: Se innslag fra Bardufoss cup

Visste det ville bli en tøff kamp

BOIF-trener Daniel Engen gir uforbeholden ros til Varden som rundspilte hans eget lag i denne finalen.

- At de er et godt lag visste vi fra før. Vi har møtt dem i serien, og kjenner til deres styrker, så vi var fullt klar over at dette ville bli en svært tøff kamp for oss. Nå må det sies som en liten unnskyldning at spillerne våre har spilt totalt 13 kamper i denne cupen, der de fleste spillerne har spilt på begge lagene vi har hatt ned her. Men når det er sagt hadde vi nok uansett ikke hatt så mye å stille opp mot dette sterke Varden-laget.

Litt spesielt opp i dette er at Varden tapte for BOIF`s tredjelag, mens BOIF da slo sitt tredjelag. Likevel ble laget da utklasset i finalen på søndag.

Hamna slo hardt tilbake

I småjentefinalen stilte også arrangørklubben BOIF mot Tromsøklubben Hamna. Jentene fra Tromsø var skyhøy favoritt før kampen startet, men da Ingrid Alterskjær Eriksen ordnet 1-0 til BOIF steg stemningen flere hakk i BOIF-leiren på sidelinja. Bare minuttet etter sidebytte utlignet Hamna, og et drøyt minutt etter det la samme Ingrid på til 2-1 for BOIF. Men det var mye Hamna det dreide seg om, og de scoret tre ganger før finaledommer Ola Johan Skogmo blåste av for full tid.

- Synd at vi ikke klarte å stå mer i mot utover i andre omgang, men de var nok minst et hakk bedre enn oss, både som enkeltspillere og i lagspillet, sa Ingrid etter 2-4 tapet.

Meget godt fornøyd

Ole Johan Skogmo som er leder for Bardufoss Cup Lians og også leder i BOIF fotball sier seg meget godt fornøyd med måten turneringen er blitt avviklet på.

- Vi har hatt rundt tre hundre frivillige fra klubben med under turneringen, og vi har også hatt hjelp fra militærpolitiet her på Bardufoss til å håndtere biltrafikken her på Rustahøgda.

- En turnering med 18 00 fotballspillere samlet må vel gi en god slant i klubbkassen?

- Normalt har de siste turneringene vi har hatt her gitt rundt en halv million i netto. Det er jo mange faktorer som bestemmer overskuddet, så vi får se når regnskapet er gjort opp.

- Det er veldig mange som har bidratt, og jeg vil rette en stor takk til alle som har vært med på å gjøre årets turnering så vellykket. At søndagen med regn ble litt sur er jo noe vi ikke kan gjøre så mye med. Skogmo sier at tilbakemeldingene fra publikum er at de er svært godt fornøyd med både parkeringsforhold og det at hele turneringsområdet er så kompakt.

1800 fotballspillere var samlet på Bardufoss Cup Lians i helga. Turneringen startet på fredag og ble avsluttet med sluttspill i de eldste årsklassene, søndag.

TØFFE DUELLER: Her ser vi TIL-spilleren Gustav Ryvoll (t.v.) i kamp med Senjas Aleksander Pedersen. Dette var en kamp i klasse lillegutter. Foto: Stein Wilhelmsen
Direktiver: Selv om Varden ledet med 4-0 etter halvspilt kamp i småguttefinalen ga trener Jan Tore Bakli spillerne klare direktiver foran andre omgang. Foto: Stein Wilhelmsen
KOBLET AV MED GODTERI: Jentespilleren Amanda Tennvassås fra Ulfstinds jentelag har tatt en pause fra fotballen med en sukkerspinn. Foto: Stein Wilhelmsen