Fargespill er et flerkulturelt prosjekt der barn og ungdom fra mange forskjellige land, inkludert vårt eget er sammen på scenen. De fleste av barna og ungdommene som var med er flyktninger og asylsøkere som er kommet til Norge.

Forestillingen var basert folkesanger og danser som aktørene hadde brakt med seg fra sine land, smeltet sammen med norske dolkesanger og danser. Og det var ikke en forestilling hvor vi framførte vårt og de deres, her hadde man smeltet det hele sammen til nettopp et fargespill. Og deltakerne kom fra våre to flyktningmottak og fra våre skoler og det lokale kulturlivet.

Eritreisk

Forestillingen åpnet med trioen Mia Moldsvor, Nada Fouad og Mia Malik sang Nordal Griegs ”Til ungdommen” og Marcel Khalifs Asfour tal mel el shebak”.

Så fikk man et innslag med eritreisk sang og dans, framført av Belul Ahmed, Asena og Luwan Zamyar. Det skulle bli mer dans, elever fra Silsand barneskole framførte en seksmannsril. Dette var noe som fenget publikum, de klappa takten på begge. Og slik gikk det slag i slag, kulturinnslag fra en rekke land framført med stor glede og glød av landets egne innbyggere, sammen med andre nasjoner. Man kunne også glede seg over samisk joik, framført av Berit Alette Mienna.

Gikk hjem hos publikum

Musikalsk leder og arrangør var Lena Jinnegren og hun takke så meget sine nærmeste hjelpere og alle de andre deltakerne. Dette hadde vært et stadig spill med flere aktører, noen kom og noen gikk, en satt fast på flyplassen i Frankfurt (!), så det var tydelig at hun og produsenten Sindre Sandvik hadde hatt hendene fulle.  Og det var tydelig at det de gav, gikk hjem hos publikum.

Ahmad Marei gir hatten fyken. Foto: Birger Caspersen