Hjemmelaget sto foreløpig uten seier på hjemmebane i årets sesong, før kampen mot Harstad lørdag ettermiddag.

Det var store jubelscener i Islandsbotn da dommeren blåste av kampen.

– Det kan ikke beskrives, det er så enormt. Fy faen så deilig det er, sier hovedtrener i FK Senja, Kjetil Warholm, og fortsetter:

– Vi har jobbet og slitt noe inn i h..., både på trening og i kamp. Vi har spilt bra, men ikke fått betalt. Vi har jobbet ræva av oss hele veien, hatt folk ute, men så har vi stått i det hele veien. Så får vi betalt her i dag og det er så forløsende, det er helt rått, sier en engasjert, og tydelig fornøyd Warholm.

Heltent

Det var et heltent Senja-lag som kom ut av startblokkene, og allerede etter ti minutter fikk de uttelling. Sondre Laugsand spilte fint gjennom til Markus Johnsgård, som sendte ballen videre inn i feltet til Sebastian Jensen som satte inn 1-0.

Harstad kom mer med mot slutten av førsteomgangen. Etter 35 minutter utlignet de på et frispark som lurte seg inn i nærmeste hjørne. Et frispark Senjas unge keeper, Erlend Henriksen, helt sikkert irriterte seg over at han slapp inn. Men det gjorde ingenting. For i andreomgang satte Markus Johnsgård inn 2-1 og Senja var i føringen igjen etter 69 minutter. Gjestene fra Harstad forsøkte å sette trykk på Senja i håp om å få en utligning, men Senja-spillerne fikk ryddet unna de fleste ballene som ble slått inn foran kassa. I stedet skaffet Sebastian Jensen et frispark i god skuddposisjon for Senja i sluttminuttene. Tobias Nymo Melseth fikk ta det og han gjorde som han har gjort tidligere denne sesongen, og skrudde ballen inn i lengste hjørne til 3-1.

– Forskjellen er at vi scorer

FK Senja har slitt med effektiviteten foran mål denne sesongen, men mot Harstad løsnet det, og Kjetil Warholm mener det var den store forskjellen i forhold til tidligere kamper.

– Finspill og sånt er ikke helt der og vi skaper ikke noe mer sjanser i dag enn hva vi har gjort i andre kamper. Men det grunnleggende er der og det synes jeg det har vært i andre kamper også. I dag var det liksom sånn at, der det har vært stang ut i tidligere kamper, så gikk den i mål i dag. Og der ballen spratt inn i eget mål tidligere, så gjorde den ikke det i dag, sier han.

– Så forskjellen er at vi scorer mål på de sjansene vi har i dag og de scorer ikke på alle sjansene de har, for det føler jeg vi har tillatt, at motstanderen scorer på alt de har. Det skjer ikke i dag og det var en lettelse.

Håper det kommer mer

Man kunne også merke på Senja-spiller Markus Johnsgård at seieren betydde mye.

– Jeg er rett og slett litt målløs nå. Jeg vet ikke hva jeg skal si. Det var bare så utrolig deilig å vinne. Vi har spilt bra de siste kampene, men ikke klart å score mål, samtidig som vi har sluppet inn enkle mål. Så i dag var det innmari deilig å vinne, sier en strålende fornøyd Johnsgård.

Han scoret ett av målene i seieren og håper at det kommer mer.

– Det var deilig å få den, så jeg håper det kommer masse nå. Det er bare å trene masse på det, så løsner det til slutt.

Senjas andre spiss i kampen, Sebastian Jensen, scoret også mot Harstad. Trener Kjetil Warholm forteller at de to har lagt ned mye avslutningstrening over lengre tid.

– Ja, det er utrolig deilig. Begge to har jobbet utrolig hardt med å få prikket inn skuddfoten og hatt masse avslutningstrening over lengre tid nå. Det er deilig at de får betalt for det.

ENORMT: – Det kan ikke beskrives, det er så enormt. Fy faen så deilig det er, sier hovedtrener i FK Senja, Kjetil Warholm etter seieren over Harstad. Foto: Mathias Brobakk Nordgård