Salangen hadde fredag kveld besøk av Tromsø-laget Fløya i 3.divisjon.

Bortelaget tok tidlig ledelsen, ved Nikolai Skaue, etter bare 11 minutter.

Kunne økt

Fløya kunne økt til 2-0, blant annet ved et skudd i tverrliggeren. Salangen hevet seg imidlertid utover i kampen og hadde en gigantsjanse fem minutter før pause, da Tobias Kvalvik Henriksen kom alene med keeper. Dessverre for hjemmelaget stoppet Fløya-keeper Hans-Eivind Rydeng forsøket fra Henriksen.

I andreomgang hadde begge lag sine sjanser, og Salangen presset på mot slutten. Ballen ville imidlertid ikke i mål og resultatet forble 0-1 da dommeren blåste av kampen.

Marginer

Salangen-trener Andreas  Seipäjärvi mener de fort kunne tatt poeng, og at det var marginer som gjorde at de endte opp med tap, men at det samtidig ikke er tilfeldig når det skjer flere ganger.

– Nei, det er jo de berømte marginene, og det henger jo ihop med dyktighet. Når man har marginer imot hver gang, så har det noe med dyktigheten å gjøre, mener han.

Han synes fredagens kamp mot Fløya var et steg i riktig retning i forhold til de siste kampene de har spilt.

– Ærlig forsøk

– Jeg synes vi gjør et ærlig forsøk i dag. Jeg synes vi hever oss, det er mer vilje, det er mer guts, det er en helt annen trykk i det vi driver på med, og jeg synes vi er nært i dag. Klart, Fløya har sine sjanser, men faen, vi burde i alle fall satt ett, sier "Seipa".¨

– Så jeg synes det er et steg i riktig retning i forhold til de som har vært prestert de siste kampene. Så er det klart at, det hjelper ikke å nesten være god nok, det blir lite poeng av det. Men dette her er noe vi kan bygge videre på. Fortsetter vi med dette her, så er jeg sikker på at vi kommer til å plukke poeng. Det er garantert.

– Ble for lav

I perioder av førsteomgang hadde Fløya ballen mye, fikk spille seg lett ut bakfra og presset hjemmelaget bakover på banen. "Seipa" sier at det ikke var planen at de skulle bli spilt så lav.

– Føler du at dere slet med press-spillet i første omgangen?

– Ja, vi ble litt for lav. Vi skulle ikke være så veldig offensiv, men vi ble litt for lav. Men det fikk vi justert og fra 35 minutter og utover, så er vi mye bedre. Vi får brudd på Fløya, får satt dem under press og vi hever oss skikkelig. Det er jeg fornøyd med, sier han.

Like etter kampslutt ergrer han seg over at de ikke fikk uttelling på noen av sjansene mot slutten.

– Vi har flere mot slutten her hvor det er snakk om centimeter og millimeter.  Det er litt surt å stå igjen med ingenting, det er det, sukker han.

Trykk på trening

Før perioden med fem strake tap, tok de syv av ni poeng på tre kamper. På spørsmål om hva som skal til for å komme seg tilbake på det sporet, og ta flere poeng, svarer "Seipa" slik:¨

– Det handler om å gjøre jobben på trening nå og opprettholde det trykket vi har hatt, for vi har hatt bedre trykk på trening den siste uka. Så vi må fortsette å holde det i gang og ta det med inn i kamp. Det vi gjør på trening tar vi med oss inn i kamp og det har vært bedring nå i det siste. Så fortsetter vi med det, så vil det komme, avslutter SIF-treneren.

Kampfakta:

3.divisjon, avdeling 6

Salangen - Fløya: 0-1 (0-1)

Idrettsheia: 100 tilskuere

Mål: 0-1 Nikolai Skaue (11)

Gult kort: Odd-Henning Skog, Salangen. Martin Berg Johnsen, Fløya.

Dommer: Egil Bertheussen, Sørreisa IL Fotball.

3-2-1 børs:

3 - Sindre Andrè Eggen

2 - Sondre Tunstad

1 - Benn Fjellberg